Musamiehen Oluet: Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen – Sinebrychoff

Tänään maistelussa vuoden 2017 Suomen Olutmestarin Miika Korpelan Schwarz-Weizen. Kyseessä on järjestyksessä yhdeksäs Suomen Olutmestari, joista viisi viimeisintä on päässyt tekemään oluen yhteistyössä Sinebrychoffin kanssa. Osa on tainnut olla vain ravintolatarjonnassa – siitä surullisesta prosenttirajasta johtuen.
Vaahto oli heti kaadon jälkeen
ihan komea, mutta laski vähän
turhan nopeasti.

Etiketti lupailee, että tämä tumma suodattamaton vehnäolut on tehty kunnioittaen saksalaista oluenvalmistusperinnettä. Eipä ole vielä tummaa vehnää Sinebrychoffilta vastaan, joten johan se oli ostoskoriin nostettava. Ja eikun maistelemaan.

Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen on väriltään tumman ruskeaa ja sameahkoa. Vaaleaa vaahtoa muodostuu reilun sentin kerros, mutta se laskeutuu melko nopeasti. Minusta vehnän vaahto saisi olla pitkäikäisempää.
Tuoksu on raikas, hieman banaaninen ja mallasleipäinen.
Maussa on mukanan mausteisuutta ja etäistä savuisuutta sekä paahteista vehnämallasta, yrttejä ja katajaisuutta. Makean maltainen. Jotain sahtimaistakin tässä on. Miellyttävä maku.
Suutuntuma on raikas ja mukavan hiilihappoinen. Kevyehkö paahteisuus tukee kuitenkin mallasrunkoa, jota hiilihapot piristävät kivasti.
Kokonaisuutena mukavan maukas ja juotava vehnäolut, joka ei kyllä ulkoisesti ihan hurmaa. Siitä huolimatta— Suomen Olutmestarin Schwarz-Weizen— on oikein onnistunut tuote, jota ostaa mielellään uudelleen.

Tuomio:
Tuoksu:— 7/10
Ulkonäkö:— 2/5
Maku:— 9/10
Suutuntuma:— 3/5
Kokonaisvaikutelma:— 14/20
Yhteensä:— 35/50— 

Speksit:
Panimo: Sinebrychoff
Tyyli: Tumma vehnäolut
Maa: Suomi
Väri: 70 EBC
Katkerot: 16 EBU
Kantavierre: 11 —°P
Maltaat:—  Pilsner, vehnä, Caramel ja Dark ale
Humalat:—  Hallertau
Alkoholi:— 4,7 %
Muuta:— Vuoden 2017 Suomen Olutmestari Miika Korpelan kanssa yhteistyössä kehitetty olut
Mistä:— Päivärannan Citymarket, Kuopio

mainos