Maku Brewing liittyy mukaan hiilinegatiivisten panimoiden kasvavaan joukkoon

Maku Brewing tavoitteena on saavuttaa hiilinegatiivisuus päästöjen vähennystoimenpiteiden ja päästöhyvityksen avulla. Maku Brewing kompensoi toiminnastaan vuoden 2020 aikana syntyvät 268 tCO2 päästöt yhteistyössä Nordic Offsetin kanssa.

Miehiä panimollaMaku Brewingillä vuoden 2020 aikana syntyneet päästöt on kompensoitu kokonaisuudessaan siten, että panimon toiminta on hiilineutraalia. Vuodesta 2021 alkaen panimo kehittää toimintaansa edelleen ilmastoystävällisemmäksi ja sitoutuu kompensoimaan päästönsä kaksinkertaisesti. Tällöin Maku Brewingistä tulee hiilinegatiivinen.

Yrityksille kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän liiketoiminnan konsulttipalveluita tarjoava Gaia Consulting ryhtyi tekemään päästölaskelmia pienpanimolla syksyllä 2020. Laskelmat sidottiin Maku Brewingin tuotantoon, jolloin panimolla voidaan aktiivisesti seurata panimon hiilijalanjälkeä ja muokata panimon toimintaa entistä kestävämmäksi myös jatkossa.

”Maku Brewingin yksi tärkeimmistä arvoista on tieteen arvostaminen, sillä jo koko toimintamme perustuu tieteellisen tiedon käyttöön oluen panemisessa. Kansainvälisen tiedeyhteisön viesti on yksimielinen. Ihmiskunnan kestämättömien elintapojen vuoksi ilmasto lämpenee vakavin seurauksin. Ääri-ilmiöt yleistyvät ja elämän monimuotoisuus kärsii. Tarvitsemme tekoja, eikä tätä kamppailua voida sysätä vain yksittäisten ihmisten niskoille. Yritysten ja yhteisöjen pitää toimia, koska niillä on yksilöä huomattavasti paremmat mahdollisuudet vaikuttaa”, kertoo toimitusjohtaja Ville Makkonen