Olarin Panimo tulevaisuudessa uusissa lokaatioissa sekä Espoossa että Helsingissä

Otaniemessä sijainnut Olarin Panimo joutuu muuttamaan nykyisestä kiinteistöstään, koska rakennus puretaan uusien toimistotilojen tieltä. Panimo on pitkään yrittänyt hakea Espoosta toimitilaa mutta panimo- ja ravintolatoimintaan sopivaa kiinteistöä hyvällä sijainnilla ei ole löytynyt. Nyt on vihdoin tärpännyt – panimo muuttaa kahteen eri lokaatioon, kahteen eri kaupunkiin!

Olarin Panimon toimitusjohtaja Tommi Koistinen ja perustaja Ville Leino Niittykummussa.

Nyt Espoon Otaniemessä, VTT:n vanhassa tutkimushallissa sijaitseva Olari Panimo on muuttamassa – jopa kahteen eri paikkaan. Panimo avaa sekä tuotantolaitoksen että ravintolan sekä Helsingin Konepajalle että Espoon Niittykumpuun.

Olarin Panimo on voittanut tarjouskilpailun, jossa etsittiin toimijaa Niittykummun paloasemalle. Paikka sijaitsee vanhan Olarin kansakoulun naapurissa noin 400 metriä Niittykummun metroasemalta itään. Panimon suunnitelmissa on avata Niittykummun kauniiseen, suojeltuun kiinteistöön paloaseman historiaa kunnioittava laadukas 200-paikkainen ravintola, kauppa, olarilaista henkeä uhkuva 50 asiakaspaikan taproom, näille 200- ja 100-paikkaiset terassit, panimo sekä yksi Suomen ensimmäisiä panimohotelleja. Kiinteistössä on noin 1200 neliötä tilaa sisällä, jonka lisäksi ulos tulee terassit ravintolalle sekä taproomille. Paloasemalle tulee uudet panimolaitteet.

– Koska rakennus vaatii peruskorjauksen, jonka on määrä alkaa vuoden 2025 aikana, panimo- ja ravintolatoiminnan olisi tarkoitus alkaa vuoden 2026 loppupuolella, kertoo Olari Panimon perustaja Ville Leino. – Paloasema siirtyy omistukseemme  eli saadaan vihdoinkin kaivattua pysyvyttä panimolle. Näin voidaan sanoa, että lopultakin ollaan oikeasti Suur-Olarin alueella.

Niittykummun paloasema.

Olarin Panimon oluiden tuotanto ei kuitenkaan katkea Niittykummun panimoa odotellessa vaan Konepajalle tulee ravintola jo nyt kesäkuussa, panimo on pystyssä keskikesällä. Konepajalle siirtyy vanha laitteisto ja panimosta tulee hyvin samankaltainen kuin nykyisestä. Taproomin tilat tulevat olemaan myös hyvin samantyyppiset kuin nykyään Otaniemessä, asiakaspaikkoja on vaan enemmän, jopa 146 paikkaa sisällä ja parisataa terassilla. – Lisäksi taproomiin tulee oma esiintymislavansa, joten räppikeikkaa on tulevaisuudessa luvassa, jatkaa Leino.

– Konepajan alue on erinomainen Olarin Panimolle: sijainti on keskeinen ja hyvin saavutettavissa, alue on sopivan rosoinen ja omaperäinen sekä siellä on jo ennestään meidän henkistä toimeliaisuutta, kehuu Olarin Panimon toimitusjohtaja Tommi Koistinen.

Konepajan terassille tulee myös tekemistä: mm. biljardi- ja pingispöydät ja dartstaulu asiakkaiden käyttöön. Paikan avajaisia juhlitaan lauantaina 8.6.2024, kun alueella juhlitaan Konepaja Festivalia.

Olarin Panimo on perustettu vuonna 2015 Espoon Pitkäniittyyn ja siirtyi vuonna 2018 Otaniemeen. Ville Leinon mukaan panimon kokonaistuotannon on yhä tarkoitus pysyä alle puolen miljoonan litran, kahdesta lokaatiosta huolimatta. Vuonna 2023 panimo tuotti 230 000 litraa olutta ja sen liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa.

Lähde: Olarin Panimo, kuvat Riku Pihlanto

Katso lisää:

Tee kotona pilsiä Olarin Panimon reseptillä