Olutkellari: BrewDog Elvis Juice

BrewDog Elvis Juice
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,5
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti

Onhan siitä taas varmaan vuoden päivät kun (entisen?) punk-panimon olutta on lasissa ollut. Omissa kirjoissa BrewDog toki edelleen toimiva laatupanimo, eikä toiminnan kasvu saati laajentuminen sen suuremmin ole mielikuviini vaikuttanut. Tai no varmasti on, mutta en ole jaksanut asiaa suuremmin ajatella.

Lähi-Alkon hyllyyn oli lykätty pari pulloa panimon Elvismehua ja itselle maistamaton tuote on tietty aina kuriositeetti. Greipin kuorella tuunattu IPA on tänäpäivänä jo kovin basic-ajatus, mutta onneksi tämä ajatus tuntuu itselleni aika hyvin toimivan. Innostuin siis heti.

Elvis Juice on panimon takavuosien Prototype-sarjan pohjalta vakiotuotteeksi noussut olut, jota on kuppiloissa tarjoiltu jo vuoden verran. Alkoon se saatiin muistaakseni alkukesästä, mutta olen ollut hieman laiska tuota monopolin verkkopalvelua käyttämään. Hyllytapaaminen sen sijaan tärppäsi heti ensikohtaamisella. Ja hyvähän tämä oli.
An American IPA with a bitter edge that will push your citrus tolerance to the brink and back; Elvis Juice is loaded with tart pithy grapefruit peel. This IPA has a caramel malt base, supporting a full frontal citrus overload – grapefruit peel piled on top of intense us aroma hops. Waves of crashing pine, orange and grapefruit round out this citrus infused IPA.
BrewDog Elvis Juice
BrewDog Elvis Juice

Oranssi, hämärtyvässä illassa kevyen punertava olut kohtalaisella vaahdolla. Tuoksu tuo aluksi kaikessa greippisyydessään mieleen lonkeron – tuon limuviinoista turmiollisimman – ja aika tuore, runsas ja rehdin hedelmäinenhän tuo greippihedelmien kaiku on. Mukana on kokemusta pönkittävää havua, mandariinista, kevyen kirpakkaa mehukkuutta sekä kevyempää tropiikin muuta hedelmäkirjoa. Oikein mainio.

Ja onhan se greippinen hurmos ne lonkeronsa myös makuun kurottanut. Greippiä on mukana runsaana, ihan aitona hedelmänä sekä humalapuolen aromaattisena tykityksenä. Tuoksussa mainittu havuisuus osuu väliin oivallisesti, mutta takapotku saisi olla huomattavasti runsaampi. Pidän tästä näinkin, mutta tuo peräkärryn keveys kaihersi het’ alusta lähtien. Kokonaisuutena runsasmakuinen, virkistävä ja hyvällä tapaa kohtalaisen kevytkin. Hyvää greippi-greippihumala-mehua…

Tuomio: Autenttisen greippinen hedelmä-IPA, jolle soisi raskaamminkin lastatun peräkärryn. Sen tämä pystyisi kyllä vetämään.

Pisteet: 38/50

mainos