Olutkellari: Collective Arts Stranger Than Fiction

Collective Arts Stranger Than Fiction

Tällainenkin taideteos tuli testattua jokunen tovi sitten. Kyseessä on kanadalaisen eri kulttuurinaloja ja olutta yhdistelevän Collective Arts Brewingin mukavan makuinen porter. Panimon toimintatapoja ja kulttuurityötä tukevia taustoja tuli selviteltyä jo mainion Ransack Universe IPAn yhteydessä, joten sieltä löytyy vähän tarkempaa triviaa ja historiatarinaakin yrityksestä.
Aukisihauttamani Porterin ulkokuoren kuvitus on nevadacityläisen Matt Duffinin käsialaa. Surrealistinen ”My Inner Voices”-teos onkin oikeastaan aika hyvin portereiden paahteiseen maailmaan sopiva valinta ja yksinkertaisesta ilmeestään huolimatta muutamia hauskoja yksityiskohtia sisältävä spektaakkeli.
Matt Duffin was born in 1968 and grew up in Houston, Texas. He received his Bachelor of Science in Architecture from the University of Houston. He never practiced as an architect, choosing instead to become an artist. Through art, he found that he could easily combine his tendency toward right angles and perspective drawing with the more human themes of solitude and irony. Over time, his medium has evolved from charcoal to encaustic wax, but he continues to dwell in the realm of dark recesses and stark contrasts.
Itse olut rakentuu useammankin tummanpuhuvan mallaslajin varaan. Joukosta löytyy pariakin suklaamallasta sun muuta ja menoa täydennetään vehnähiutaleilla. Humalointi on hoidettu Cascadella ja Nuggetilla ja kokonaisuus on ihan pätevän oloinen, vaikkei tyylilajin vahvimmasta päästä olekaan.

Collective Arts Stranger Than Fiction
Tummanpuhuva, vaalean beigellä vaahdolla ehostautuva olut. Tuoksu on kuivahko, paahtuneen maltainen, edelleen kuivaan taittuva, tumman suklainen ja pöydälle eilen jääneen saaristolaisleivän tuntua henkivä. Sellainen kirjastohuoneen tunnelmaa myötäilevä, rehti ja konstailematon. Yksinkertainen on yleensä kaunista ja tämähän toimii vallan mainiosti.
Maku on tuoksua monisyisempi ja maistuvampi (oho!). Tumman suklaista, syvästi paahtunutta maltaisuutta löytyy mukavasti ja reunoilta kulkeutuu myös hienoista nokisuutta. Lopussa kevyen yrttistä katkeroa, yleisesti maalaismainen, rustiikkinen ja puhuttelevan tunnelmallinen kokonaisuus. Vahvuutta ei juuri tule pohdittua, mutta kyllähän tuo tölkin kyljen lukema makuihin nähden alhaiselta tuntuu. On hyvä.
Tuomio: Laatuluokan Porter, joka toimii joka osa-alueella.
Pisteet: 37/50
mainos