Olutkellari: Fat Lizard Jesus Lizard Passion IPA

Fat Lizard Jesus Lizard Passion IPA
Mitä hedelmä sanoi lentokentän turvatarkastuksessa?— 
– ”Passi on!”
Olen viime aikoina tutkinut liskojen levinneisyyttä Suomessa ja näyttäisi siltä, että etenkin kauppavalikoiman pohjoisraja on saavuttanut jo Muuramen korkeuden. Kylän K-Supermarket on nimittäin ainut kauppapaikka Jyvässeudulla, josta voi yhyttää espoolaisen Fat Lizardin humalantäyteisiä tuotteita – perustan näkemykseni omakohtaisiin kokemuksiin sekä panimon kotisivujen antamiin saatavuustietoihin. Kauppias mainosti liskojuomia Instagramissa jo helmikuun puolella ja sittemmin valikoima on laajentunut ainakin nyt käsittelyssä olevan Jesus Lizardin verran.
Kuten aika monen muunkin pienpanimotuotteen kohdalla, myös Jesus Lizardin vahvuutta on hilattu uuden alkoholilain myötä hitunen alaspäin. Aiemminhan tätä samaa passionilla maustettua IPAahan on ollut tarjolla ravintolapuolella lähes kuusiprossaisena – nyt vitamiinipitoisuus on laskenut taktisesti 5,5-prosenttiin. Humalapuolelta löytyy Magnumia, Citraa ja Mosaicia, lisäpotkuna tosiaan rehti annos kärsimyshedelmää.
Oluen nimestähän meille tulee ensimmäisenä mielleyhtymä Sevillaa edustavaan Jesús Navasiin. Jalkapallo-olutta tämä ei nimestä huolimatta ole, vaan se lainaa nimensä leguaaneihin kuuluvan basiliski-suvun liskoilta, joiden menoa ei pieni vesieste hidasta. Vetten päällä juoksevia liskoja tituleerataan jesus lizardeiksi erään satuhahmon mukaan. Nippelinä muuten mainittakoon, että Navasin lempinimihän on Duende, keijukainen… Sattumaa?
Fat Lizard Jesus Lizard Passion IPA
Samea, aprikoosinoranssi, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on pyreisen hedelmäinen eli pohjalla tiiviisti soljuva, ylimääräistä ilmoille leijumista välttelevän tuhti. Passion, mango, sitruksinen kirpeys, papaija ja muut kumppanukset.
Maussa kirpakkaa otetta ja tuoksun tavoin hedelmäpyreisyyttä. Aika karheaa on tuo hedelmäpuoli. Olut ei kuitenkaan ole raskas tai tunkkainen – hedelmät vain on mörssätty mukaan koko massaltaan. Passion, mango, papaija ja mitä näitä trooppisia eksoottisuuksia onkaan…
Lopputulema on melko maistuva, muttei läheskään niin päräyttävä kuin olin odottanut. Ihan hyvä ja kirpakan hedelmäpyreinen, karhea IPA joka tapauksessa. Ei nouse suosikiksi.
Pisteet: 30/50