Olutkellari: Fiskarin Vehnä

Fiskarin Vehnä

Fiskarsin Panimon kevyt, belgivivahteinen vehnäolut oli yksi tämän kesän positiivisimmistä tuttavuuksista ja vei nimiinsä mm. Olutkellarin virallisen ötökkäsnäck-parituksenkin. Alkujaan Fiskarin Vehnä ei 3,5-prosenttisena kauppaoluena herättänyt mielenkiintoa allekirjoittaneessa, mutta em. hyönteiskokeen rohkaisemana tartuin panimon uudehkoon, sympaattisen näköiseen pulloon. Ja hyvä että tartuin.

Helpoksi ja raikkaaksi janonsammuttajaksi tituleerattu olut sopii Fiskarin Panimon (ent. Rekolan Panimo) ruokaparitteluun soveltuvaan oluttarjontaan hyvin. Ruokasuosituksiksi sille kerrotaan kala- ja äyriäisruoat sekä vuohenjuustosalaatti, mutta tuntuipa se toimivan myös pikkusuolaisen napostelun yhteydessä. Hyvin kyllä upposi ihan sellaisenaankin…
Fiskarin Vehnä on siis korianterin siemenillä ja appelsiinkinkuorella maustettu, Cascadella, Manadarina Bavarialla ja Columbuksella humaloitu Witbier. Kepeydestään huolimatta sen makumaailma on yllättävän runsas ja humalavalinnat tehostavat oluen aromaattista olemusta kauniisti. Oikein miellyttävä vaihtoehto erinäisiin tilanteisiin.

Fiskarin Vehnä
Sameanlainen, kauniin keltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on oiva. Sitruksista pirskahtelevuutta, appelsiininkuorista tuntua ja korianterista menoa. Lisänä hyvä annos pippurimausteisuutta, vehnäistä maltaisuutta sekä kevyttä, vaaleaa hedelmäisyyttä banaanin vivahteella varustettuna.
Ja sama meno jatkuu maun puolella. Onpas muuten pätevä witti, jota ei millään 3,5-prosenttiseksi uskoisi. Hyvin raikas, etenkin sitruksinen pirteyden, sen mukana tuoman kevyen happamuuden sekä korianterin ansiosta. Vaalean vehnäinen tausta toimii hienosti pippurisen mausteisuuden potkiessa lopussa kohtalaisen katkeron tuodessa kokonaisuuteen hyvää särmää. Kuivuutta on sopivasti, mutta appelsiininen hedelmäisyys antaa vienoa makeutta vastapainoksi. Tältä maistuu kesä.
Tuomio: Hienoa vehnäosaamista Fiskarsista witmäisin teesein.
Pisteet: 35/50
mainos