Olutkellari: Hopf Helle Weiße

Hopf Helle Weiße

Kesä lienee jo taakse jäänyttä aikaa, mutta vehnäoluen kauneus ei katoa koleammissakaan viimoissa. Saksalaisen vehnäolutpanimo Weißbierbrauerei Hopfin perushefe eli Helle Weiße on yksi tyylilajin hienoja edustajia. Hieman kuivempaa ja mausteisempaa päätä edustava olut tarjoaa myös kesää vasten leikittelevää pehmeyttä ja on tasaisen varman oluttyylin antia paremmasta päästä.

Itse panimo on perustettu vuonna 1892 ja Hopfin panimosuvun haltuun se päätyi vuonna 1921. Pitkään perheyrityksenä porskuttanut toimija sai uuden isännän reilu vuosikymmen sitten Hacker-Pschorrin lyödessä riittävän rahasumman tiskiin. Maineikkaat vehnäoluet valmistuvat tänä päivänä siis Schörghuberin leiman alla, sillä shörkkäri omistaa Paulanerin joka taas omistaa Hacker-Pschorrin. Tai no Schörghuber omistaa Paulaner Groupin yhdessä Brau Holding Internationalin kanssa, jossa Schörghuberilla on niukka enemmistöosuus suhteessa kanssakumppani Heinekeniin. Oli miten oli, hyvää vehnäosaamista Saksanmaalta, oli omistaja sitten kuka hyvänsä.

Hopf Helle Weiße
Vaaleankeltainen, kohtalaisesti vaahtoava olut. Tuoksultaan hieman kuiva, silti hedelmäinen ja kevyen banaaninen. Mausteinen hiivaisuus, vehnämaltaisuus ja kevyt yrttisyys ovat vahvasti esillä. Mukana on kuivakakkuista otetta, hentoa hedelmää ja purukumia.
Maultaan hyvä. Taas hitusen kuiva, mausteinen ja ehkä kevyen lääkemäinenkin. Vaaleaa hedelmää, kevyttä banaania ja hienoista purukumia. Vehnää, kesän tuntua ja ihan yleistä vaaleutta. Suussa kevyesti soljuva, lopussa miellyttävästi tiivistyvä ja kokonaisuutena toimiva vehnä. Pientä yrttimäistä näykkäystäkin löytyy… Varsin mainio.
Tuomio: Perusvarma ja laadukas vehnäolut. Hankalahan näitä on järjestykseen pistää mutta ei tällä ainakaan metsään mennä. Hyvä olut.

Pisteet: 36/50

mainos