Olutkellari: Iso-Kallan Savu Kekri

Iso-Kallan Savu Kekri

Iso-Kallan Panimon savuinen sadonkorjuumärzen on ollut yksi tämän syksyn miellyttävimpiä uutuuksia Alkon valikoimissa. Sen tunnelma osuu hienosti yksiin syysiltojen hyggetuokioiden kanssa ja onkin ollut maistossa useampaankin otteeseen hiljentymisen hetkien äärellä.

Pilsner-, Munich-, Savu-, Crystal- ja Cara –maltaiden varaan rakennettu, Perlellä humaloitu olut on vahvuudeltaan 5,7-prosenttinen, tummanpuhuva syysolut. Sen saksalaisen rehellinen makumaailma ei haasta savuisuudessaan Schlenkerlan palviaromia (niin kuin ei oikeastaan mikään muukaan olut), mutta kevyeksi tuota tuiverrusta ei kuitenkaan voi sanoa.

Savu Kekri on luonnonläheinen, tasapainoinen ja syksyn hämäryydestä voimansa ammentava olut. Sen paikka on hitaissa ajatuksissa, hiljaisissa hetkissä ja mökkimäisissä ympäristöissä. Olut toimii hienosti myös kotisohvalla, sillä Savu Kekrin maalaismaisen maltainen tarinankerronta on omiaan luomaan ympärilleen omanlaisensa tunnelman. Hieno olut.
Savu Kekri on tyyliltään saksalainen savumärzen, joka sopii niin juhlaan kuin arkeen. Oluessa yhdistyy hyvin savuisuus sekä mieto maltainen makeus. Sopii oikein hyvin possun taikka makkaran seuraksi.
Iso-Kallan Savu Kekri
Tummahkon ruskea, hieman punertava olut kevyenlaisella vaahdolla. Tuoksu on lempeän savuinen, lämpimän maltainen ja hyvin syksyyn istuva. Paahtunutta mallasta, ehkä hiven kahvia, enemmän limppua ja hieman sen kuorta kostuttanutta siirappia. Savu kietoo osaset verhoonsa ja tekee sen kauniilla tavalla.
Rustiikkinen makumaailma onnistuu luomaan ympärilleen aidon syksyisen, maalaismaisen sadonkorjuutunnelman. Tummanpuhuva maltaisuus on rehdin limppuista, paahtunutta sekä kevyesti leivontasiirapilla kastettua. Keskirunsaan savuinen ja paahtunut yleistunnelma henkii myös vienoa kahvisuutta ja lopussa esiin nouseva, mausteisen potkun tehostama yrttinen purevuus viimeistelee kokonaisuuden. Tämän ääreen kelpaa syyssateen aateloiman kanttarelliretken jälkeen asettua…
Tuomio: Savun henkäyksellä varustettu paahteinen syysolut pimeneviin iltoihin.
Pisteet: 38/50
mainos