Olutkellari: Kuura Siideri 2016


Kuura Siideri 2016
Kuuran kukkasia on odoteltu Alkon valikoimiin kuin kuuta nousevaa ja nyt sitä sitten vihdoin saa. Tähän saakka siidereitä amatöörin statuksella maisteleva olutkellaristi on yhyttänyt fiskarsilaisen siideripajan tuotteita vain olutfestivaalien humussa, joten tilaisuus kotoisan hyggeilyn kruunaamiseen laatusiiderin voimin piti oitis käyttää hyväksi.
Kuura Siideri 2016 aito, vuodentakaisen omenasadon antimista valmistettu, funkahtava, viheromenainen ja sopivan hapan siideri. Se kantaa etiketissään suomalainen aito siideri–merkintää, mikä takaa juoman olevan just sitä mitä pitääkin ilman ylimääräisiä lisäaineita, aromeita tahi muita kepukonsteja. Alkujaan minun oli tarkoitus julkaista yhteisarvio useamman kotimaisen siiderin voimin, mutta lasiin kaatunut ruukkisiideri puhutteli siinä määrin, etten malttanut olla laittamatta arviota eetteriin yksinään.— 
Etiketti kertoo pullon pohjalla asustelevan hieman sakkaa ja antaa vaihtoehdoiksi varovaisen kaadon tai ronskin sekoituksen – ei välimallia. Meillä mentiin jälkimmäisellä ihan jo siitä syystä, että olin pyöritellyt pulloa valoa vasten ja partikkelit olivat jo iloisesti liikkeellä ennen korkkaamista. Hieno ja raikkaan pirteä siiderielämys, eikä liene liioiteltua sanoa, että vähäisestä kokemuksestani huolimatta tässä on itselleni parhaiten kolahtanut kotimainen siideri tähän mennessä
Kuiva ja hapokas aitosiideri. Tehty 100% suomalaisesta omenasta. Ei lisättyä vettä tai sokeria. Suodattamaton ja pastöroimaton.
Kuura Siideri 2016

Samea, vaaleankeltainen ja vähän haaleakin ilmestys. Tuoksu on tallimainen, viheromenainen ja sitrusmaisen happaman oloinen.
Maku toimii ja on kyllä omalle kohdalle sattuneiden siidereiden kirkasta kärkeä. Viheromenainen, tuoksua kevyemmin funkahtava, kuiva ja hennon hapan alku ei käy päälle, vaan kehittyy ajan mittaan mukavasti. Omenaisuus elää aivan alun kirpakan sivalluksen kautta heleän hedelmäiseen liitokauteen, joka oikeastaan vasta jälkimaussa kääntyy taas happamammaksi, sitruksisesta vivahteesta lisäpontta saavaksi, suuta supistavaksi rustistukseksi. Kaunista. On herkkuva.
mainos