Olutkellari: Lehe x Cool Head Three Pleasures: Bread

Lehe x Cool Head Three Pleasures: Bread
Tallinnan SIPistä taisi tämä rajat ylittävää yhteistyötä ilmentävä Doppelbock löytyä. Virolaisen Lehe ja Tuusulan panimodistrictiltä ponnistavan Cool Headin kolmen Doppelbockin olutsarja oli itseltäni mennytkin kokonaan ohi, joten pitihän se kolmikosta kutkuttavin mukaan valita.
Three Pleasures –saaga koostuu tosiaan kolmesta tuotteesta, joiden pohjana toimii rukiisen maltainen Doppelbock. Nyt maistelussa oleva Bread on ruislimppuista mallasjuomaa sen syvimmässä merkityksessä, kun taas Whiskey esittelee viskitynnyrin vaikutusta samanmoisen oluen makumaailmaan. Myös vastapaahdettujen kahvipapujen kanssa valmistettu Coffee kuulosti hyvältä, mutta jotenkin tämä olutsarjan perusversio kiinnosti kuitenkin eniten.
Ja kyllä muuten kannatti mukana raahata! Rukiistahan myönnän pitäväni kuin hullu puurosta ja tuhdin tummien lagereiden makumaailma jo itsessäänkin on ehkä parasta mitä olutmaailma keskimäärin tarjoaa. Lähtökohdat hutilyönnille olivat siis jo varsin olemattomat, mutta kehtaan silti väittää, että lopputuloksen suhteen kunnaristakin puhuminen on vähättelyä… Hieno olut!
It has been a long day, hiking on snaking trails through the wilderness. Forests filled with the scent of pine resin, crystal clear streams and intoxicating aroma of bog flowers. In such evening, a piece of bread, shared among friends next to campfire can taste like best thing it the world.
Lehe x Cool Head Three Pleasures: Bread
Tummanruskea, aika kaunis olut. Tuoksu on hyvin leipäinen, ruisleipäinen ja näin. Hemmetin hyvä siis. Siirappinen ruisleipä henkii vahvaa doppelbockmaista tunnelmaa ja saa vastapainokseen toimivaa, kuivaa pähkinää ja mausteisuutta, rukiin rustiikkisempaa puolta. Syvä, puhutteleva.
Ja se maku. Ei hyvänen aika. Jos sen jokapäiväisen leipänsä tässä muodossa kehtaisi nauttia, niin eihän tässä kahta sanaa olisi. Rukiisen rustiikkinen, hivenen mausteinen, syvän limppuinen ja paahtuneen siirappinen olut kaikessa kauneudessaan.— 
Keskirunsaan yrttistä katkeroa ja kuivaa mausteisuutta tehosteena, täydellisyyttä hipovaa ruishörhön ihastusta palkintona. Tykkään ja kovaa.
Pisteet: 41/50