Olutkellari: Linden Three Amigos NEIPA

Linden Three Amigos NEIPA
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Linden Brewery, Rauma, Suomi
Lindenin maistuvaa Three Amigos NEIPAa tuli kehuttua jo OlutSataman raportin yhteydessä, mutta pakkohan se oli hakea vielä testiin kun kerta kaupastakin löytyi. Ostopaikkana toimi luonnollisesti K-Supermarket Länsiväylä, jonne männäviikonloppuna jätetyt pullot vaikuttavat olevan varsin tuoretta erää eli nyt olisi muillakin hyvä iskun paikka.
Oluen valmistuksessa ei tosiaan ole hedelmälisiä käytetty, mutta laktoosia ja kauraa kylläkin. Rehti humalavetoisuus puhutteli hanasta laskettuna syvästi eikä pulloversiokaan nurinan varaa jätä. Päinvastoin. Etikettipuoli ei ehkä omaan silmään sitä vaikuttavinta antia ole, sillä jotenkin siitä tulee vaikutelma Sollin kaltaisesta ”meksikoislaisoluesta” ja nimikin tuo mieleen Steve Martinin ”laadukkaan” leffakaiman. Mutta kuten aiemminkin todettua, ei nimi tai etiketti olutta pahenna ja tässä on kyllä oivallinen esimerkki siitä.
Linden Three Amigos NEIPA
Samea, haaleanoranssi, ananasmehumaisen keltainen ja valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hedelmäinen, suurimmilta osin sitruunaa ja greippiä viljelevä, mutta myös yleistrooppinen ja mehukas.
Maku on oivallinen. Se henkii hyvää trooppisuutta, mutta tarjoaa etenkin loppupuolella purevampaa greipin, havun ja sitruksen rutistustakin. Tuntuma on kevyen soljuva, sameuden kyllä maistaa, mutta smoothiemaisiin tunnelmiin ei silti sukelleta. Senpä vuoksi kokonaisuus onkin piristävän raikas, humalavetoinen ja äärimmäisen hyvin toimiva. En muuttais mitään.
Kauppa-NEIPOjen maistuvaa kärkeä.
Pisteet: 38/50