Olutkellari: Maku New Zealand Lager

Maku New Zealand Lager
  • Tyyli: Vaalea Lager / India Pale Lager
  • Alk.%: 5,4
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Maku toimitteli muutaman, uudistuneen kauppaoluensa maistettavaksi. Aiemmin Alkossakin tarjolla ollut NZ Lager on yksi uuden alkoholilain myötä miedontuneista oluista. Aiemmin 5,6-prosenttisena tunnettu tuote vaikuttaa nykyisin 5,4-prosentin lukemissa. joten sen saatavuus laajenee maitokauppojen puolelle.
Kuten nimikin jo kertoo, on vaalea lager humaloitu Uudenseelannin humalalajikkein. Tarjolla Green Bullettia, Wakatua, Kohatua sekä Pacificaa, joista kaikista minulle ei liene lainkaan aiempaa kokemusta. Omaan suuhun New Zealand Lager ei ole niin täyteen aromituntemuksia tykitetty olut kuin monet modernit IPL:t tuppaavat olemaan, mikä voidaan tällä kertaa katsoa jopa eduksi. Tasapainoinen, virkistävä ja raikas olut on myös hyvänmakuinen ja monikäyttöinen, joten uskon sille löytyvän käyttöä jatkossakin.

Maku New Zealand Lager
Vaalea, pirteännäköinen ja valkean vaahdon nostava olut. Tuoksu on raikkaan lagermainen, NZ- tarjontaa odotettua kevyemmin tursuileva, hyvin maltillisen trooppinen, enemmän mausteista, kukkaisan ruohikkoista ja yrttistä humalapuolta tarjoileva. Kaikenkaikkiaan kuitenkin oivallinen, virkistävä ja kutsuva.
Maku toistaa tuoksua. Hyvää ja raikasta, vaaleatunnelmaista lageria siis. Lopusta löytyy mukavaa sitruksisuutta, taustalla häärii yleinen, hivenen hunajainen maltaisuus. Muutoin esillä on tuoksusta tuttua yrttiä, kukkaisuutta ja ehkä ruohoakin. Trooppinen hedelmäisyys ei ole IPA-tasolla ja sen antama tunnelmalisä on muutoinkin hyvin vaaleaa, paikoin jopa rypälemaisen tuntuista – erittäin virkistävää ja pirteää, muttei runsaudesta tursuilevaa kuitenkaan. Tuo toimii hienosti lagerin runkoa ja tunnelmaa vasten.
Hyvin raikas ja toimiva kokonaisuus. Laadukasta menoa.
Pisteet: 34/50