Olutkellari: Malmgård Emmer Pale

Malmgård Emmer Pale

Kesäisen hedelmäisesti humaloitu pale ale, jolle oman pellon emmer-vehnä antaa erittäin pehmeän ja kevyen maltaisen rungon. Pyöreän suutuntuman viimeistelee jälkimaun vivahteikas katkeruus. Sopii nautittavaksi ympäri vuoden.

Kesän maku ympäri vuoden.
Näin meille tarinoi Malmgårdin kartanon tuotantoon kuuluva, oman pellon Emmer-vehnää hyödyntävän Emmer Pale Alen etiketti. — Tämä oli pernajalaispanimon näytesetin toimivin uutuustuote ja tasoltaan hienosti linjassa mukana tulleiden, aiemmilta—  vuosilta tuttujen X-Porterin ja kesäisen Blond Alen kanssa. Emmer Pale Ale on humaloitu Mosaiscilla, Citralla ja Centennialilla. Katkeruutta mukavat 55 EBU-yksikköä, vahvuutta maltilliset viisi prosenttia ja värinkin on humalavetoiseen olueen mukavan vaalea (15 EBC).

Malmgård Emmer Pale
Aivan karmean vaahto… Lasiin ei oikeastaan muuta aluksi mahdu. Nesteeksi muututtuaan olut on oranssinpunakkaa ja sameaa. Tuoksu on sitruksisen hedelmäinen, kukkainen, Emmeriä selvästi mausteisuutena, pähkinän. ja rustiikkisena kuivuutena esittelevä.
Maku puree napakasti, tarjoilee maalaismaista kesätunnelmaa ja on varsin miellyttävä tuttavuus. Greippiä on taas, jonkin verran tropiikin hedelmääkin. Sitrushedelmät saavat vahvan aisaparin Mosaicin herukkalehdyköistä, mutta myös Emmerin kaiku on vahvasti läsnä. On hyvää…
Pisteet: 34/50