Olutkellari: Mustan Virran Black Brew NEIPA 9000

Mustan Virran Black Brew NEIPA 9000
A study shows that Aegean wall lizards use bright vivid colors to seduce mates. We use the same method to sell our beer. Go with the brew. Drink the brew.
Värikkäät, kuuleman mukaan erityisesti nuoria naisia viettelevät etiketit markkinoinnin tehokeinona mainittu ja vieläpä söpön, lääkepulleroa muistuttavan pakkauksen kyljessä. Pakko myöntää, että myös oma mielenkiintoni heräsi lähikaupan oluthyllyn äärellä. ”Mikäs hemmetti se tuo sitten on?”
Räiskyvän värityksen saanut etiketti kertoo vastuullisten löytyvän Black Brook Breweryn suunnalta, mikä ei itselläni kelloja juuri tuolla hetkellä soitellut. Pullo itsessään toki vihjaa vahvasti Savonlinnaa kohti ja Mustan Virran alter egostapa tässä lopulta kyse olikin.

Kansainväliset vedet taisivat ollakin mustavirtalaisten tähtäimissä, mikä selittänee englannin kielisen salanimen. Oluen ulkoasu tai tarina ei muutoinkaan yhdy panimon perustuotannon ja Olavin linnaan nivoutuvan kerronnan kanssa, joten pesäeroa tehtäneen myös sen vuoksi. Ysitonninen NEIPA on julkaistu jo heinäkuussa, joten nyt syksymmällä käsiini etsiytynyt pullo on joutunut odottelemaan jo muutaman kuukauden verran. Liikutaan jo siis aivan liian kaukana oluttyylin vaatimista tuoreusviikoista. Varmaksi en sano, kun ei päiväystä tullut kyljestä tarkastettua, mutta maistokokemus kieltämättä puoltaa tätä ajatusta…

Mustan Virran Black Brew NEIPA 9000
Hieman utuinen, valkeavaahtoinen olut. Tuoksussa havua ja sitrusta, aika kliini ja korkeintaan keskirunsas. Hedelmääkin on, muta kovin vähän.

Maku nojaa greippisen havuisen lopetukseen ilman mittavaa peräkärryä. Alkupuoli on aika vaisu, vaaleaa hedelmää ja sitrusta esittelevä – jopa hieman vaatimaton. Kepeänä, sopivan rapeana ja sitruksisena ”vaaleana alena” menisi sessionkipeään kesäkansaan kuin häkä, mutta NEIPAna melko kova vedätys, jos totta puhutaan. Pullon iästä ei tosin ole tietoa, eli aromit voivat olla jo karanneetkin… Paha sanoa.