Olutkellari: Old Nation Boss Tweed

Old Nation Boss Tweed

Hankin Old Nationin samean M-43:n lisäksi myös tuhdimman Boss Tweed NE style DIPAn eli sameaa koulukuntaa edustavan tupla IPAn. Olut matkusti Eurooppaan samassa kuormassa kevyemmän IPA-serkkunsa kanssa, joten mikäpä minä tuota yhteistä matkaa katkaisemaan olisin ollut: kyytiin vaan, meidän jääkaapissa on tilaa… Hetkeksi.
Boss Tweed oli jopa M-43:sta tuoreempaa tavaraa, sillä sen tölkityspäiväksi annettiin 02/12/2018. Maisteluhetkeen tästä kului aikaa aivan hitusen yli kaksi viikkoa eli ihan hyvistä asemista maistelua saattoi lähteä tekemään. Tupla-IPAn ominaisuudessa runkoa löytyy päälle yhdeksän prosenttia ja mukana kulkee panimon New Orthodox IPA Series –leima.
Keittohumalina on käytetty Magnumia, Simcoeta, Citraa ja Mosaicia, kuivapuolella Simcoeta, Citraa, Mosaicia ja Azaccaa. Maistui minulle M-43:sta paremmin, olihan se kolme päivää tuoreempaakin [kursivointi saattaa sisältää sarkasmia].

Old Nation Boss Tweed
Tuhdin samea, ruman keltainen, vaalean rusehtavakin olut. Että nämä osaavatkin olla karmean näköisiä. Tuoksu on tuhti, odotettua vaimeampi mutta syvä. Ei siis lyö kasvoille, vaan tarjoaa paksun ja monipuolisen hedelmäpatjan nuuhkittavaksi. Ehkä liiankin paksun, sillä meno tuntuu ajoittain jopa turhan raskaalta. No mutta. Papaijaa, sitrusta, mandariinia, appelsiinia, ananasta ja mangoa. Runsaasti, paksuna kerroksena.

Maku avautuu enemmän, mutta hyvin runsaasta, hedelmälihat visusti mukana kantavasta oluesta kumminkin puhutaan. Ei siis suurta aromihattaraa, vaan kiinteää hedelmäsalaatti ja -smoothieosastoa tarjolla. Tuoksusta tuttua, appelsiinin ja sitruksen tahdittamaa, papaija-mango-ananas-aprikoosi -soppaa löytyy heti alusta. Takakautta iskee sitten pureva greippisyys, mikä yhdessä lopussa mukaan astuvan havuisuuden kanssa onkin mukavan raikas ilmestys tätä yleistä sekalaisuutta halkomassa.

Katkerat puheet nousevat hienoisesta pettymyksestä ja pakkohan se on myöntää, että naljailusta huolimatta varsin mainion oluen äärellä ollaan. Vahvuus kieltämättä näkyy makumaailmassa hyvin, mutta aika vapaasti runsas humalapoljento saa taikojaan tehdä. Ehkä lataus voisi kumminkin toimia paremmin New England American Strong Ale -suuntaisemman New England Double IPAn puolella, missä runkokin saisi suurempaa roolia osakseen. Mene ja tiedä.

Hörppy-hörpyltä pidän tästä enemmän. Ei silti mitään tajuntaa räjäyttävää. Hemmetin hyvää, vähän raskasta.— Toimi minulle M-43:sta paremmin.

Pisteet: 38/50