Olutkellari: Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock

Vakka-Suomen Panimo tumma Schwarzbock vierailu syyskaudella pariinkin otteeseen lasissani. Ensimmäinen kierros sai aikaan myös ylöskirjaillun arvion, koska en muistanut oluen olevan ”tuttu” jo muutaman vuoden takaa. Sehän käväisi Alkon valikoimissa jo talvella 2013, jolloin se oli osa silloista pienpanimokattausta. Olikin hauska huomata, kuinka mielipide tuotteesta on kaikkien näiden vuosien jälkeen pysynyt samana, vaikka arvioissa käytetyt termit näkyvät matkalla hieman muuttuneen.
Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzbock
Tummanpuhuva, syvänruskea olut kauniilla, vaaleahkolla vaahdolla kruunattuna. Tumma, maltainen tuoksu on hyvin mallasleipäinen, kuivahedelmäinen ja paahtuneen suklainen. Makeahkona alkavan limppuisuuden alta paljastuu keskirunsasta kuivuutta ja tunnelma on rustiikkisen maanläheinen.
Maussa mennään tuoksua syvemmälle, joskin pääteemat samoina pysyvätkin. Mallasleipäinen, limppuinen maltaisuus on syvää ja sen paahtuneen sävyinen olemus henkii niin suklaata kuin kahviakin. Lopusta löytyy keskirunsasta katkeroa sekä mukavaa mausteisuutta. Jälkimaussa esiin nousee siirappikuorinen limppu, paahtunut mallas sekä vieno kahvisuus. Tuo kolmikko ilmentää hyvin myös lämmön myötä aukenevan kokonaisuuden päämakuja. Lämmin, tasapainoinen ja syvä talviolut.

Tuomio: Hienoa lagerosaamista VASPilta, tällä kertaa Schwarbockin voimin.
Pisteet: 38/50