Olutkellari: Wylam Advocate Salvation DDH Centennial Pale Ale

Wylam Advocate Salvation DDH Centennial Pale Ale
  • Tyyli: New England Pale Ale
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Wylam, Newcastle upon Tyne, Englanti
Pienestä löytyy kaikkea kivaa, kuten tätä Erkinkin erikseen suosittelemaa wylamilaista. Sameaa American Pale Ale –sarjaa kauniisti täydentävä Advocate Salvation on humaloitu yksinomaan Centennialilla ja sen aromaattinen tunnelma juontaa juurensa nykytrendiin sopivasta, rennommalla kädellä tehdystä kuivahumaloinnista. DDH on siis mainittu.
Centennialia on mukana kahdessa eri muodossa eli peruspellettien lisäksi sekaan on laitettu humalan parhaat puolet yhteen pakkaavan (vaiko sitten ylimääräiset orgaaniset osat poistavan) Cryo-menetelmän läpikäyneitä sadonantimia. Lupulinpulveria siis…

Lopputulemahan on odotetun aromaattinen ja raikkaan hedelmäinen, eikä tästä oikein valittamisen sijaa viitsi keksiä. Kaikessa kauneudessaan upea olut.

Wylam Advocate Salvation DDH Centennial Pale Ale
Ananaksisen keltainen, muhevan samea ja runsaan vaahdon nostava olut. Aikas mehukas näky. Tuoksu on miellyttävän hedelmäinen, silti maltillinen ja enemmälti greippisiä sävyjä antava. Vähän napakkakin, aromaattisuudessaan suht runsas muttei lajin mehukkaimmasta päästä.
Maku on hieno. Tuoksua runsaampikin. Ananaksista, vaaleaa ja mehukasta trooppisuutta, greippisiä sävyjä ja kohtalaista lopun katkeruuttakin. On kyllä tiukka setti ja etenkin tuo makujen kirjo ja runsaus, mikä näihin sameisiin mehuihin on saatu sykähdyttää aina. Wylamin kädenjäljestä ei ole aistittavissa minkäänlaista epävarmuutta. Todella hyvää tekemistä, jälleen kerran.
Pisteet: 40/50