Olutliitto linjaa: Ei alkoholiveron korotukselle

Tuoreessa hallitusohjelmassa ilmoitettiin uudesta alkoholiveron korotuksesta. Olutliiton mielestä alkoholiveron nosto ei ole perusteltua ja se näkeekin, etteivät veronkorotukset ole hyvä tie vastuullisen alkoholinkäytön tukemiseen.

”Uusi alkoholiveron korotus tapahtuu tilanteessa, jolloin uudet lainmuutokset eivät ole merkittävästi lisänneet oluenkulutusta ja alkoholilain vaikutuksia on seurattu vasta lyhyen aikaa. Samaan aikaan kun Viro ja Latvia laskevat alkoholiveroa, olisi Olutliiton mielestä luontevaa olla nostamatta alkoholiveroa Suomessa, ettei kavenneta uuden alkoholilain vasta olutkulttuurille luomaa elintilaa Suomessa. Me emme näe mitään merkkejä siitä, että verotuksella kannustettaisiin vähemmän haitalliseen kulutukseen, vaan tällä korotuksella heikennetään kotimaisen oluen ja Suomessa myytävän oluen asemaa”, kertoo Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen Olutliiton tiedotteessa.

Olutliitto otti kantaa alkoholiveron korotusaikeisiin myös viime vuonna. Suomen alkoholivero on pahimmillaan moninkertainen lähialueen maihin verrattuna. Olutliitto katsoo, että hallituksen toimet saattavat edistää matkustajatuontia ja siten asettavat kotimaisen oluen myynnillisesti epäedulliseen asemaan.

”Olemme hyvin pettyneitä hallituksen ratkaisuun, joka mielestämme huonontaa myös oluenkuluttajien asemaa.”

Olutliitto ry on oluenkuluttajien valtakunnallinen ja riippumaton etujärjestö. Olutliiton tehtävänä on puolustaa oluenkuluttajien oikeuksia sekä vaalia olutkulttuuria toimien oluen monipuolisen tarjonnan säilymisen puolesta. Olutliitto on jäsenenä European Beer Consumers Unionissa (EBCU) ja osallistuu sen kanssa ja kautta kansainväliseen toimintaan.

Kuva ja lähde: Olutliiton tiedote