Olutmatkailijan blogi: 8 Wired Saison Sauvin

Belgialainen saison on yksi suosikkioluttyyleistäni. Humapuolelta uusiseelantilainen Nelson Sauvin kuuluu myös suosikkeihini. Mutta mitä saadaan, kun nämä kaksi yhdistetään? 8 Wired Brewingin kokkaama Saison Sauvin tarjoaa tähän vastuksen.

Saisonille tyypilliseen tapaan olut kuohuaa vallan mahdottomasti. Tuoksussa yllättäen lähinnä vain saisonille tyypillisiä piirteitä eli hieman maanläheistä sitruunaa ja pippuria. Maussakaan aromihumalointi ei mitenkään erityisen selvästi esiin pääse. Lähinnä esiin tulevat saisonille tyypilliset elementit tuoksustakin tutut sitruuna ja pippuri. Jonkin verran mukana on myös katkeroa ja loppumaku on asiaankuuluvasti varsin kuiva. Mutta missä on se Nelson piileskelee?

Internet kertoo Nelson Sauvinista tällaista: ”Specific aroma descriptors include distinctive ”New World” white wine characters; fruitiness with fresh crushed gooseberry and grape infused flavors.” Eli suomeksi sanottuna mukana pitäisi olla sitä Sauvignon Blancista tuttua kissanpissaa karviaispensaassa tai herukanlehteä.

Tämä kuvaus mielessä kun olutta maistelee, niin keskivaiheilla makua sekä myös jälkimaussa on havaittavissa karviaista muistuttavaa höystettä, joka istuu kokonaisuuteen sen verran saumattomasti, ettei siihen tule aluksi edes kiinnittäneeksi suurempaa huomiota. Todella onnistunut saison, johon erikoisempi humalointi tuo pientä omaleimasuutta sopien kuitenkin saumattomasti tyyliin.

mainos