Olutmatkailijan blogi: Amager / Trillium: SigteBroad New England IPA

Rykäistäänpä heti toinen NEIPA-arvio tähän perään. Innostuin tässä hetki sitten tilailemaan oluita netistä. Ehkä hyvä niin, koska nykyisen alkoholilakiesityksen mukaan se muuttuukin vuoden vaihteessa mahdottomaksi.

Luokittelen tanskalaisen Amager Bryghusin muutaman heiltä maistamani oluen perusteella pienpanimoiden kärkikastiin. Siksi en voinut vastustaa kiusausta tilata pullollista heidän valmistamaansa trendikamaa eli New England IPA:a. Hinta oli muistaakseni päälle seitsemän euroa, mutta kyllä sen nyt laadusta vielä juuri ja juuri raaskii maksaa. Erikoiset hassutteluoluet toki nyt sitten vielä erikseen.

SigteBroad on laadittu yhteistyössä Jenkeissä toimivan Trillium Brewing Companyn kanssa. Alkoholia oluesta löytyy IPA:lle sopivat 6,8%. Väritykseltään olut muistuttaa meripihkaa. Sameutta löytyy asiaan kuuluvasti. Tuoksussa makeaa persikkaa, sitrusta sekä hieman myös pihkaa. Suutuntuma on pehmeä. Maku hedelmäisen raikas ja jollain tapaa myös mehumainen. Lopussa melko runsaat katkerot, jotka istuvat kuitenkin erinomaisesti kokonaisuuteen. Mielestäni varsin onnistunut NEIPA.

mainos