Olutmatkailijan blogi: Lost Coast Indica IPA

IPA lasiin ja kohti länsirannikkoa. Californian Eurekaa tarkemmin. Kohtuullisen uusi tulokas on tämä Lost Coast Brewerykin. Perustettu 2014. Hieman yllättäen panimon kotisivut keskittyvät aidon käsityöläismeiningin ja autenttisuuden korostamisen sijaan kertomaan panimon tehokkuudesta. Mikäs siinä, jos lopputuote on kohdallaan. Ja sehän kohta nähdään.

Ulkonäkö lähentelee meripihkaa. Vaahtoa mukavasti. Melko perinteinen IPA:n tuoksu eli sitrusta ja pihkaa nyt ainakin. Maku on alkuun hedelmäisen raikas taittuen sitten pienen karamellisuuden ja pihkan kauttaa loppumaun melko runsaisiin katkeroihin.

”Made with generous amounts of Columbus, Willamette and Centennial hops”, kertoo panimo. Keskimmäinen noista on itselleni aivan tuntematon. Ei varmaan kuitenkaan pitäisi, sillä internet kertoo: ”For years, it was the most widely grown aroma variety in the US.” Lajike on jalotettu jo vuonna 1976 eli mistään uudesta tulokkaasta ei ole kyse. Aina sitä oppii uutta. Kukkaisuutta ja seljamarjaa pitäisi aromissa ainakin olla.

Melko lailla perus-IPA Indica on, mutta hyvä sellainen. Tuoreena varmaan vieläkin parempi. Tämä yksilö oli pullotettu jo maaliskuun puolivälissä. Hyvin oli merimatka kuitenkin pullossa mennyt. Tai mistäpä sitä tietää, millainen herkku tämä tuoreeltaan olisi.

mainos