Olutmatkailijan blogi: NEIPA:a supermarketista: Anderson’s – Knights Who Say Ne

Nyt se sitten tapahtui. Ensimmäistä kertaa bongasin NEIPA:n ruokakaupassa asioidessani. Paikkana Lielahden Citymarket. Kyseessä oli eestiläisen Anderson’sin sessiovahvuinen (4,5%) Knights Who Say Ne. Nimi on tietysti viittaus Monthy Pythoniin. Olen aiemmin maistellut panimon yhteistyönä toisen eestiläisen eli Lehen kanssa tekemän, niin ikään NEIPA:a edustaneen, Einsteinin, josta tykkäsin. Odotukset ovat siis tavallista hieman korkeammalla, vaikka markettivahvuisesta IPA:sta onkin kyse.

Valmistuksessa on käytetty humalina Amarilloa. El Doradoa ja Mosaicia. Mallaspuolelta ohraa, vehnää ja kauraa. Olut on samea, yllättävänkin tumman ruskea. Voisi melkeimpä sanoa, että ruma. Tuokussa marjaa ja häivähdys sitrusta. Suutuntuma on aika täyteläinen. Raikasta ja kevyen marjaisan sitruksista. Katkerot ja kävyt jäävät melkeinpä täysin puuttumaan.

Ei tämä nyt huonokaan ole. Sessiovahvuiseksi ihan juotava. Osaamista panimolta tuntuu löytyvän, mutta minkäs näillä prosenttirajoituksilla IPA:n kanssa teet. Voisin silti tätä toistekin juoda.