Olutmatkailijan blogi: Pipeworks Lizard King APA

Jatketaanpa sitten taas yhdysvaltalaisella aromihumaloidulla alella. Tämänkertainen vieraamma on kotoisin Illinoisista Chicagosta. ”Valmistukseeni on käytetty sekä Mosaic-, että Amarillo-humaloita”, vieras aloittaa. ”Minut valmistanut panimo on perustettu 2012”, hän jatkaa. ”Alkoholia sisällän tasan kuusi prosenttia.” Kiitos näistä tiedoista. Nyt minä sitten juon sinut.

Tai ehkä ensin tarkastelen kuitenkin vielä hetken ulkonäköä. Sehän on näpsäkästi raikkaan oljenkeltainen. Tuoksu on miellyttävän marjaisa. Melkeinpä herukkamehumainen. Pientä mäntyisyyttä on sentään taustalta erotettavissa.

Maku on hedelmäinen, mutta siinä se sitten hieman yllättäen melkeinpä onkin. Aivan pientä käpyisyyttä löytyy ehkä lisäksi, mutta kaiken kaikkiaan yllättävänkin mauton olut. Mallasta en juurikaan erota. Katkeroita on hieman, mutta odotin niitä olevan ehkä enemmänkin.

Väkisinkin mieleen hiipii taas kerran epäilys siitä, että kenties tämä jenkkiolut ei enää ollut aivan parhaassa kunnossa. Tölkitys on tapahtunut 19.4. eli oluella on ikää jo lähes 5 kk. Kenties aromihumaloinnin raikkain osa on jo haihtunut taivaan tuuliin. Olut näyttää saaneen Ratebeerissä peräti 99 pistettä (joo, ei näitä saisi tuijottaa, mutta kyllä hyvä arvosana silti yleensä jotain laadusta kertoo), mikä tuntuu omaan maistelukokemukseeni suhteutettuna melko paljolta. Eihän tämä nyt huono ollut, mutta kaiken kaikkiaan tällaisenaan kuitenkin aika perus-APA.

mainos