Olutmatkailijan blogi: Rousal Chai Porter

Heinäkuun kesälomareissulla Kemiönsaaressa K-Market Kompassista löytyi myös minulle ennestään tuntemattoman Rousal Brygghusin tuotteita. Panimo näyttää sijaitsevan saaristossa jonkin matkaa Hangosta länteen sijaitsevassa Rosalassa.

Kiireessä mukaan tuli kaapattua Pale Ale, Pils ja nyt maistossa oleva, varsin eksoottiselta kuulostava Chai Porter. Aiemmin maistelluista Pale Ale oli mielestäni ihan pätevä esitys, kun taas Pils ei ainakaan minulle toiminut juuri lainkaan. Rapsakkuudesta ei mielestäni ollut tietoakaan. Muista olutblogeista näyttää löytyvän kuitenkin varsin suopeita arvioita, joten ehkä vika oli vain minussa.

Chai Porteria todennäköisesti täysin vääränlaisesta lasista nautittuna.

Mutta nyt sitten sitä Chai Porteria. Oletan, että nimi viittaa intialaiseen maitoon valmistettavaan mausteiseen teehen, joka on yleensä maustettu kanelilla, kaardemummalla, inkiväärillä, fenkolilla ja/tai neilikalla.

Ulkonäöltään olut on ruskeaa, lähinnä kotikaljan väristä. Tuosku on varsin makea, mausteita mukana, ainakin neilikkaa, otaksun. Maku on alkuun lähinnä mausteinen. Inkivääri taitaa dominoida. Tai neilikka. En osaa päättää. Hiilihappoja löytyy. Loppumaku kääntyy jopa hieman happamaksi. Sokkotestissä saattaisin väittää tätä jopa joksikin oud bruin-tyyppiseksi maustetuksi olueksi.

Tykkäsinkö? No jaa… Onhan tämä erikoista, mutta portteria? Ymmärtääkseni ne ovat yleensä tummempia ja paahteisempia. Tosin mausteet saattavat tässä nyt hieman hämätä. Jos minä saisin päättää miltä olut nimeltä Chai Porter maistuisi, niin kyseessä olisi tummempi, enemmänkin kaardemummalla ja kanelilla maltillisemmin maustettu milk stou… eikun portteri. Internetistä saamani tiedon mukaan mausteisuus ilmeisesti tasaantuisi jos olutta malttaisi säilöä parasta ennen -päiväykseen tai jopa sen yli. Tässä yksilössä kyseinen päivämäärä olisi tullut vastaan 11.12.2018 eli varsin tuore yksilö taisi olla kyseessä. Jos jossain vaiheessa satun törmäämään ikääntyneempään pulloon, niin saatan sen uudelleen testiin vielä poimia.

mainos