Olutmatkailijan blogi: Vallilan Panimo – Vallilan katu IPA

Sessio-IPA:a Vallilasta. Pari kertaa aiemmin testaamani Vallilan Panimon Puisto on vakuuttanut, joten tällekin kauppavahvuiselle (4,7%) IPA:lle tuli annettua mahdollisuus. Hankintapaikkana olutkauppa Pien.

Panimo itse kertoo oluestaan seuraavaa: ”KATU on Helsingin itäisen kantakaupungin teemaolut, jonka sielussa reilusti Vaasankatua, Flemaria ja kaikkia Linjoja. Makumaailmaltaan tämä kesäinen session IPA sisältää runsaasti eksoottista hedelmää, limettiä, sitruunaa, passionhedelmää, ananasta, karviaismarjaa ja valkoista viinirypälettä. Helmeilevää makumaailmaa tukemassa kevyt maltaisuus, IPA-tyylin katkeruus, hapokkuus ja kuivuus.”

Väri on kauniin oranssi ja hieman sameahko. Tuoskussa ainakin sitrusta, mutta myös hyppysellinen karviaismarjoja sekä ripaus käpyä. Mausta löytyy ainakin mäntyä, yrttisyyttä, maltaan karamellisuutta sekä peräpäästä myös vähintäänkin keskivahvaa katkeroa.

Ihan kelvollinen IPA. Aavistuksen vetiseksi tämäkin jää, mutta suoriutuu hommasta kuitenkin selvästi paremmin, kuin kauppavahvuiset IPA:t keskimäärin. Humalointi ei ehkä omia makumieltymyksiäni ajatellen osunut aivan nappiin. Parasta ennen -päiväys oli 3/18, eli suhteellisen tuorettakin olut lienee ollut.

mainos