Olutnaposteltavaa – lehtikaalisipsit ja savupaprikamajoneesi

0

Oluen kylkeen kaipaa usein jotain pientä naposteltavaa. Ja miksi ei kaipaisi, parastahan ruoka ja juoma ovat yhdessä.

Sipsit ovat perinteistä olutnaposteltavaa, mutta kokeile korvata ne joskus helppotekoisilla ja terveellisimmillä lehtikaalisipseillä. Seuraksi käy käytännössä mikä olut vain, mutta maltainen brown ale antaa syvyyttä myös sipsien makuun.

Lehtikaalisipsit ja savupaprikamajoneesi
  • 1 pnt lehtikaalia
  • Suolaa
  • Öljyä

Pese lehtikaali ja riivi sen lehdet pieneksi. Älä käytä lehtiruotoa. Laita pesty lehtikaali salaattilinkoon ja kuivaa tai kuivaa pyyhteellä painellen. Sen jälkeen kumoa lehtikaali kulhoon, laita öljyä ja suolaa mukaan, sekoittele kädellä ne kaikkialle lehtikaaleihin.

Levitä lehtikaali leivinpaperin päälle uunipellille ja paista noin 120 asteessa noin 10-15 minuuttia niin, että uuniluukku on hieman auki (tue vaikka puukauhalla). Jäähdytä ennen nauttimista.

Muista: Lehtikaalisipsien täytyy olla mahdollisimman kuivia ennen uuniin laittoa ja niitä joutuu hieman vahtimaan, koska ohuet sipsit palavat herkästi.

Savupaprikamajoneesi
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl savupaprikajauhetta

Sekoita ainekset ja laita viileään noin puoleksi tunniksi.

Dippaile lehtikaalisipsejä majoneesiin ja nauti hyvää olutta päälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3

 


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up