Tampere-sarjassa esittelyssä panimoravintola Plevna ja Koskipanimo

Olutkaupunki Tampere-sarjassa esitellään paikallisia panimoita, ravintoloita ja mahtavaa tampereenseudun olutmeininkiä. Itse Tampereen ohella videosarjassamme vieraillaan Pyynikillä ja Lempäälässä. Ääneen pääsevät panimomestarit, ravintoloitsijat, markkinointihenkilöt ja monet muut. Aiheina mm. oluet, olutkulttuuri, panimoiden tilat ja tuotantokapasiteetit sekä Tampereen valikoidut olutravintolat.

Olutpostin Tampere-sarjan puolivälissä, neljännessä jaksossa esitellään panimoravintola Plevna ja sen ohessa toimiva Koskipanimo. Ravintola avattiin vuonna 1994 Finlaysonin entisiin tilohin, joihin suunniteltiin keskieurooppalaistyylinen oluttupa.

Haastattelussa ravintoloitsija Marika Tähtinen-Hakala avaa hieman historiallista tarinaa Plevnan nimen ja tilojen takana. Ravintolassa tuodaan historiaa ilmi monella tapaa, sisustuksen elementtien lisäksi ruoka-annosten nimissä.

Panimomestari Sam Viitaniemi— luottaa perinteisiin, hyviksi todettuihin resepteihin ja lähtee uusiin olutvillityksiin varovaisesti mukaan. Vaikka perinteisellä tyylillä mennään, on ravintolan olutvalikoima laaja ja suositut kausituotteet tuovat vaihtelua.

– Viime kesänä oli Mummo-mustaherukkasiideri, jonka piti olla vain kesätuote. Mutta kesä jatkuu, Marika Tähtinen-Hakala naurahtaa.

Koskipanimo on myös tunnettu tilausolueiden valmistajana ja on mm. Puotilan Pikkulinnulle valmistanut talonoluita, jossa Olutposti vieraili vastikään.

Tampere-teema huipentuu Pakkahuoneella 11.-12.5. järjestettävään suureen O2O-oluttapahtumaan.

Haastattelu ja kuvaus: Cyde Hyttinen ja Mikko Hentunen
Videon leikkaus ja artikkeli: Riina Tiihonen