Olutpostin lasissa: Flensburger Weizen

Aivan Tanskan rajan eteläpuolella sijaitseva Flensburg on tunnettu Pilsener-oluestaan, joka on pohjoissaksalaisen pils-tyylin suurimpia klassikkoja. Itse asiassa Flensburg kuului satoja vuosia Tanskaan ennen kuin Preussi liitti sen itseensä toisessa Schleswigin sodassa 1864.

Olutpullo ja Saksan lippuEntisten isäntien vaikutus näkyy edelleen 1888 perustetun panimoyhtiön tanskalaistyylisessä nimessä Emil Petersen GmbH. Pohjoismaisesta miljööstä huolimatta panimo tekee myös baijerilaistyyppistä vehnäolutta. Sen verran tuote kuitenkin ujostuttaa, että panimon omilla nettisivuilla tätä olutta ei mainita.

Weizenissa on alkoholia 5,1 %, keskikeltainen väri, vain lievästi samea, vahva kestävä vaahto. Tuoksussa esteriaromeita, purukumia ja makeampaa banaaniakin. Jotain neilikkaista mausteisuuttakin kevyesti. Maku on maltaan ja hedelmäisyyden yhdistelmä hieman mausteisella tavalla, jossa on myös jotain nahkeaa otetta. Kuivempi maku kuin tuoksu, banaania ei nyt erotu. Hyvin pehmeää, hiilihappotaso keskimääräistä alhaisempi. Runko on varsin ohut, mutta juotavuus sitäkin parempi. Jälkimausssa ei ole oikeastaan katkeruutta, mutta melko kuiva yrttisellä tavalla sekin on. Nautittu yksilö oli valmistettu kahdeksan kuukautta aiemmin, joten raikkaus oli säilynyt kohtuudella, mutta ei olut varmastikaan enää ollut parhaimmillaan. Vehnäolut sopii moniin tilanteisiin, mutta varsinkin tulevana toisena koronakesänä sitä on soveliainta nauttia terasseilla tartuntariskiä minimoiden.

Pisteet (1-5): 2,5

Arvostelu: Ari ”Arde” Juntunen
Kuva: cyde

Ari ”Arde” Juntunen on pitkän linjan olutarvioitsija ja -bloggari. Arden olutarvioita löytyy kaikista Olutposti-lehdistä. Arde arvioi Olutpostin verkossa ulkomaiset tuotteet ja Anikó Lehtinen taas kotimaiset.

mainos