Olutreissu: Järjestä helposti olut&ruoka -pikkujoulutasting!

Olutreissu vinkkaa helpon pikkujouluruoka&olut -tastingin, jonka voi toteuttaa joko livenä tai etänä. Hanki nämä jouluisat pikkusyötävät, viereen oluet ja pikkujoulu voi alkaa!

Kokeile näitä:

  • Pekoniin kääritty taateli (uunissa noin 7 minuuttia), kasvisversio; taatelin sisällä oleva sinihomejuustopala, vegaaniversio; suolattu saksanpähkinä taatelin sisällä ja karamellimainen red ale (vaikka Tornion Panimon Red Ale). Suolaisenmakea herkku kaipaa seurakseen hieman paahteista ja karamellista red alea jossa on myös hieman hyvällä tavalla palanutta paahtoleipää.
  • Sinihomejuusto ja pipari (jos haluat vielä parempaa, niin niiden väliin siivu persimonia) ja perinteisen karamellimainen IPA (vaikka Maku IPA). Mausteinen piparkakku toimii erittäin hyvin IPAn karamellimaisen makeuden ja hedelmäisyyden kera, katkeroiden tasapainottaessa makua. Tuhti sinihomejuusto tuo esiin oluen makeutta samalla kun humalan katkeruus leikkaa juuston rasvaa. Persimoni tuo kokonaisuuteen makeaa mehukkuutta.
  • Vihreät kuulat/tai Finlandia-marmeladi ja suolaisenraikas, hedelmällä tai marjalla maustettu gose (vaikka Hiisin passionhedelmä&vadelma Goosebump Gose). Hyvin makeaa vihreää kuulaa tasapainottaa gosen suolaisuus ja hedelmien/marjojen happamuus, raikastaen kokonaisuuden suussa.
  • Suklaakonvehdit ja porter (tastingissa Sonnisaaren Mulkero ja Koffin Porter). Suklaan makeutta tasapainottaa oluen paahteisuus ja ja oluen lämmittävyys leikkaa suklaan raskautta.
Hyviä pikkujoulutastingeja toivoo Olutreissu!