Oluella silattu sipulirisotto paahdetulla parmankinkulla

0

Useimmat meistä käyttävät risoton tekoon valkoviiniä, mutta kokeilepas sen tilalle vaaleaa vehnäolutta. Toimii loistavasti! Tässä vehnäolutta laitetaan maukkaaseen sipulirisottoon, juomaksi käy myös sama olut.

Sipulirisotto ja paahdettua parmankinkkua

  • 2 kpl sipulia kuutioina
  • 1 salottisipuli kuutioina
  • 4 valkosipulinkynttä pienittynä
  • Kaksi isoa lorausta oliiviöljyä
  • Noin 2-3 rkl voita
  • 250 g risottoriisiä
  • Noin 1 l kasvislientä
  • 3 dl vaaleaa belgityylistä vehnäolutta
  • 1 dl parmesanraastetta
  • Suolaa ja mustapippuria
  • (Jos haluaa: 200 g parmankinkkua, kasvissyöjä voi korvata tämän paahdetuilla suolamanteleilla)

Kuullota sipulit öljyssä pehmeäksi ja laita sivuun. Lisää kattilaan voi ja öljy, ja kuullota riisit läpinäkyviksi(noin 10 minuuttia). Lisää sitten pari kauhallista kasvislientä sekaan, sekoita ja anna liemen imeytyä, Lisää desi olutta ja anna imeytyä. Toista kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Jos kasvisliemi loppuu, tee lisää.

Paahda 200 asteessa leivinpaperilla pellillä rapeaksi parmankinkkusiivut. Varo etteivät kärähdä!

Sekoita parmesanraaste ja kuullotetut sipulit risottoon, tarjoa heti ja viimeistele parmankinkulla.

Juomaksi sopii hyvin vaalea, belgityylinen vehnäolut, hedelmäinen APA tai hapan berliner weisse.


JAA KAVERILLE.

Kirjoittaja

Anikó Lehtinen
Scroll Up