Olut ja viski pääroolissa drinkkikilpailussa

Suomen Baarimestariyhdistyksen eli FBSK:n Nuorten baarimestareiden drinkkikisassa cocktailien raaka-aineina olivat oluet, siiderit ja viskit. Kisa järjestettiin maanantaina— Sinebrychoffilla Keravalla.

Viski ja olut sopivat hyvin yhteen tasting-pareina, mutta cocktaileissa niiden yhdistäminen on hieman haastavampaa. Molemmissa juomissa on luonteenomaisia aromeja, jotka saattavat maistuvat helposti liikaa läpi cocktailissa, jopa dominoiden juoman makua kokonaan. Toisaalta muut cocktailissa käytettävät raaka-aineet eivät saa peittää oluen ja viskin luonteenomaista aromia, koska juoman tulee rakentua näiden raaka-aineiden – oluen ja viskin -—  ympärille.

FBSK:n Nuorten baarimestareiden kisassa oluen ja viskin aromit saatiin ammattitaitoisesti maistumaan tasapainoisesti osana cocktailia. Oluita cocktaileihin käytettiin erilaisia: vaaleaa, hedelmäistä vehnäolutta, hieman hapanta, yrttimäisellä Sorachi Ace -humalalla maustettua saisonia, tumman tuhtia stoutia sekä vaaleaa suomalaista lageria. Niin trendikästä IPAa ei käytetty, mutta IPA onkin haastava drinkkikäyttöön runsaan humalointinsa takia. Drinkeissä käytettävä viski oli tällä kertaa pitkälti irlantilaista, jonka aromit ovat hunajaisen hedelmäisiä.

Kisan juomatyyli oli vapaa, ja varsinkin esillelaitossa nähtiin hyvin paljon erilaisia toteutuksia. Kaikki olivat panostaneet cocktailien ulkonäköön. Jokainen kilpailija myös esitteli oman drinkkinsä synnyn, mikä teki kilpailujuomista mielenkiintoisempia.

Cocktailien aromeissa painottuivat happamat maut, jotka ovat nyt myös olutmaailmassa hyvin trendikkäitä. Paljon yhdistettiin vaaleaa olutta marjaisiin ja hedelmäisiin makuihin. Teetyyliset juomat ovat myös selkeästi pinnalla, niihin oli yhdistetty muun muassa saisonia ja stouttia.

Voittajajuomaksi selviytyi virolaisen Kristiina-Kadi Kasvandikin runsaan hedelmäinen cocktail, jossa oli hedelmäistä vehnäolutta viskin ja marjaisten makujen kera. Myös joukkuekilpailun voitti Viron osasto, onnea heille!

Voittajacocktail Nordic Tropics

Kilpailun voittanut Viron osasto, Kristiina-Kadi Kasvandik ja Erik Tammeleht.

Anikó Lehtinen oli mukana kilpailun tuomaroinnissa.

mainos