Olutta olutta: 4Hops ja Kontynuacja, Wrocław, 14.7.

Junamatkalla PoznaÅ„ista WrocÅ‚awiin lämpötila huiteli junan mittarin mukaan +32:ssa, ja sisälläkin oli kohtuullisen hikinen tunnelma. WrocÅ‚awiin asti lämpöaalto ei ulottunut, iltapäivästä aika leppoisa +25 ja ajoittaista auringonpaistetta. Sitten hotellilla mutka ja sielä lähtiessä sataa taas. Kauheasti ei pystynyt nähtävyyksiä katselemaan porttikongeissa seisten, joten heti oli turvauduttava olutnähtävyyksiin.

4Hops oli lähes tyhjä tullessani. Nälkähän se oli, mutta en arvannut tyhjässä paikassa vielä ruokaa tilata. Hyvin nopeasti paikalle valui porukkaa, ensimmäiset tilasivat ruokaakin, joten rohkaistuin. Vajaan vitosen burrito oli aivan erinomainen, ja olutvalintakin osui kohdalleen reissun citra-aromikkaimmalla ipalla, Rockmill-panimon Juicy Delightillä.

Selvisi että porukka oli jalkapallon pronssipeliä tulossa katsomaan. Luulivat varmaan, että Englannin peliä minäkin olin tullut katsomaan, koska tarjoilijatkin puhuivat englantia ennen kuin ehdin sanaa sanoa. No, sopivasti toista olutta lopetellessani Belgia teki ensimmäisen maalin ja poistuin samantien, toivottavasti teki vaikutuksen.

Vähän lisää kiertelyä kaupungilla ja taas sadekuuro. Seisoskelin parikymmentä minuuttia ahtaan katoksen alla, mutta heti sateen hellittäessä pääaukion läpi Kontynuacjaan, jonka olin bongannut aiemmin.

Tätä kirjoittaessa keli kirkastuu nopeasti ja aurinko ilmestyi taas. Tässä paikassa sisätiloissa pöytiä riittää, mutta niiden lisäksi edessä kadulla on pieni katuterassi ja varjoisampi sisäpihakin on ilmeisesti naapuribaarin kanssa jaettu. Kolmessa huoneessa pöytiä on tukittu ehkä hieman liian ahtaastikin, mutta paikka vaikuttaa suositulta, joten tullee tarpeeseen. Täällä on selvästi Poznania enemmän turisteja kaikkialla, baarissakin. Alakerrassa taitaa olla vielä lisätilaa, kun baarimikko sinnekin juomia kantoi.

Oikein viihtyisä paikka, vaikka pari ensimmäistä olutta ei osunut kohdalleen. Gzub-panimon belgiolut oli aika pippurisen hyökkäävä ja ohut belgitulkinta, varmaan Belle Saisonilla käytetty, niin tuttua oli meno. Jana-panimon Pils lupasi tuoksussa olkista ja jalohumaloitua, mutta päätyen ohueen, vähän pistävään ja sameahkoon moderniuteen.