Olutta olutta: Central Beers, Malaga, 17.2.

Lähes suomalaisiin hellelukemiin päästiin tänään, osalla paikallisista toppatakit päällä. Päivä meni pyöräillessä rantabulevardia itään ja takaisin.

Yksi päiväsaikaan auki olevista paikoista on tämä Merced-aukion keskittymässä oleva Central Beers. Tämä oli eilen illalla niin täynnä että ei viitsinyt poiketa, mutta nyt iltapäivästä on paremmin tilaa. Ehkäpä parhaan näköinen paikka näistä moderneista olutpaikoista täällä. Tiiltä ja pelkistettyjä puupöytiä neliömäisessä tilassa, ikkunat voi työntää syrjään avaten paikan kadulle, mutta varsinaista terassia ei täälläkään ole. Jos haluaa istua ulkona artesaaniolut kädessä vaihtoehtona on ehkä vain Rincón.

Olutlista jenkkityyliin näytöllä, 15 hanaa. Pari Estrellaa, mutta muuten hyvää tavaraa. Vain vajaa puolet espanjalaisia, joten siihen ei ehkä ykkönen. Toisaalta Basquelandin IPA oli toistaiseksi reissun paras olut greippisellä ja kevyen pihkaisella juotavuudella.

Mukavaa palvelua näin hiljaiseen aikaan, jotain juttuakin irtosi baarimikolta heille tehdystä Lupulhada-oluesta, kuulemma Rosas De Málagan tekemää. Hienon puhdas greippi-maitokauppaipa, ihan maailmanluokkaa siinä sarjassa.

Baariminnan ilmestyttyä mikolla huomio herpaantui täysin, tarjoilusta ei enää tietoa. Sain kuitenkin amerikkalaisen Hardywoodin Great Returnin, jossa heti makea pihkaisuus, toffee ja cookie esillä aivan eri tavalla kuin euroipoissa. Ei kevyintä juotavaa, mutta niin jenkkiä, varmaankin paikka sitä hakee muutenkin tästä krääsästä päätellen.