Olutta olutta: Euston Tap, Lontoo, 29.3.2018

Viime vuosi jäi välivuodeksi perinteisen pääsiäisen Lontooreissun osalta, koska joulun 2016 reissu oli niin tuoreena vielä mielessä. Nyt täysi työpäivä alle ja reilussa kahdeksassa tunnissa Oulusta Lontooseen.

Pikakävelyä maahantulot ja terminaalista metroon. Hammersmithissä Piccadilly-metro jumahti laiteongelmiin, joten metron vaihto. Circle-linjaa vaivasi samat signalointiongelmat, mutta sillä pääsi suoraan Euston Tapiin, onneksi juuri ja juuri ennen ilmoitettua sulkemisaikaa. Kummasti Lontoon pubien aukioloajat eivät ole juuri parantuneet, vaikka metrotkin kulkee tai ’kulkee’ läpi yön.

Viime käynnistä Euston Tap on entisellään, mutta tien toisella puolella oleva samanmoinen koppi on muuttunut Cider Tapista Euston Tapiksi. Nyt sielläkin siis olutta. Muistaakseni siitä piti tehdä Northern Tap, jossa olisi pohjoisemmasta Englannista tulevia oluita, mutta kaiketi ajatuksesta on luovuttu. Tällä puolella anniskelu loppui vähän aiemmin, yhdeltätoista, joten valikoima jäi testaamatta ja tarkastamatta.

Valikoima ei tällä kertaa vakuuta länsipuolen rakennuksessa, kegipuolella kaikki tuttua tai tylsää berliner weissea, caskeja reilu puolenkymmentä, mutta ei yhtään bitteriä. Ulkona voi seisoskella, juuri ja juuri: +6, mutta onneksi ei juuri nyt sada. Pääsiäisen keleiksi on luvattu paljon sadetta, tuulta ja viileää. Ehtiipä istua sisätiloissa enemmän.

Sitten kävely tuttuun Queen’s Headiin. Täyttä on, lasit huurussa ja heti sisään astuessa tervehtii kostea henkäys. Tilaa löytyy kuitenkin ja nopeaan tahtiin kaikki pari caskia, Redemptionin Trinity oli tuttu, Yorkshirelaisen Great Heckin Hapi oli parempi.

Kegeissä Põhjalan Ryequilla ei ollut myyntikunnossa, mitä lie käynyt. To Ölin Sur Mosaic ei kovin mosaicmainen, Chorltonin Dipa Centennial(?)/Mosaic oli parasta antia kegi ja mosaic -rintamalla.

Baarihenkilökunta teki jo sulkemistoimenpiteitä, mutta asiakaskunta ei näyttänyt olevan samaa mieltä. Minulla pitkähkö päivä takana, joten puolen yön aikaan oli hyvä kirjautua vihdoin hotelliin.