Olutta olutta: Hop In, Zagreb, 15.7.2019

Bussiaseman takana pieni asuinalue, jonka leikkipuiston vieressä tämä craftimesta alla olevassa kuvassa vasemmalla. Muistuttaa eniten normaalia baaria kädyistä, tiskilläkin tuolit, baarineiti tiskin takana eikä keräämässä tilauksia ympäri pihaa, eli tilaukset onnistuu siitä. Harmittavasti siis kääntöpuolena se, että pihaa ei ole, ja sisällä saa polttaa. Kaksi muuta asiakasta, eikä kumpikaan juuri nyt polta, mutta siitä huolimatta paikassa leijuu tupakansavu, eikä oluiden tuoksusta saa kauheasti irti.

Oletettavasti pelkkää kroatialaista yhdeksässä hanassa enkä ole maistanut kuin Gardenin tyrnisourin ja Nova Rundan Angry Moosen. Zeppelin, Primarius, Tap B, Varionica, Positive, Hotch Potch ja Mlinarica edustavat muuten. Eteenpäin on tultu siitä kun San Servoloa sai metsästää että olisi jotain juotavaa edellisellä vierailulla Kroatiassa. Toki, se oli Dubrovnikissa.

Parhaiten toimi ehkä Varionican pale ale, mutta vähän lisää runkoa olisi sekin kaivannut. Aika pitkälti Kroatiassa ja Sloveniassa viehätytty kevyisiin oluisiin, harvoin edes kuusiprosenttisia nämä. Ipaa kaikki tekee, mutta tyyli tunnetusti toimii iskevimmin siinä lähempänä seitsemää prosenttia. Samaa linjaa edustaa parin kilometrin päässä sijaitsevan Positive Breweryn Pale Ale, jos vain rungossa olisi vähän enemmän potkua… Positivella ei ehkä vielä pääse käymään, vaikka nettikuvien perusteella panimoravintolaa on ainakin viritteillä.

Musiikki on nyt kulahtaneinta ysärialternativea, Counting Crowsin Mr Jones, Cranberriesin Zombie, Verven Bittersweet Symphony. Näistä sain kyllä yliannostuksen jo aikoja sitten, vaikka muuten bändejä voisi kuunnellakin.