Olutta olutta: Hop Scotch, Malaga, 18.2.

Malagan vanhan keskustan baareista osa on sunnuntaisin kiinni, La Pinta jää sen takia välistä tällä reissulla. Paljon hiljaisempi päivä kaupungissa muutenkin, kävin katsastamassa näköalat Gibralfaron linnoituksesta. Illaksi sitten bussilla puoli tuntia Malagan eteläosiin Los Guindos -kaupunginosaan. Ihan siistiä aluetta, periaatteessa uudehkoa keskusta-aluetta jatkuu tänne asti, ainakin pääkadun varrella.

Hop Scotch -baarin pitäisi olla sunnuntaisinkin illasta auki, mutta viittä vaille kuusi ei vielä siltä näytä. Vartin istuskelu läheisessä puistossa ei auttanut, joten kiersin korttelia. Ravintoloita ja baareja kivijalat täynnä, selvästi paikallinen keskittymä tässä. Muutkin ravintolat availevat pikkuhiljaa, joten toivo eli. Ei turhaan, koska 20 yli kuusi on ovet auki vaikka lattioiden moppaus onkin kesken.

Kahden huoneen baari, etuhuoneessa tiski ja rivi istuimia sivuseinällä kolikkopelikabinetin kanssa. Takahuoneessa pöytiä ja lisää arcade-tavaraa. Ihan viihtyisä sisustus ja tiskillekin pääsee istumaan.

Kahdeksan hanaa pääosin espanjalaisia. La Pirata ja Flying Inn toimivat molemmat aika kivasti heti alkuun. Vähän turhan myöhään huomasin että 8€ olisi saanut neljä hanaolutta maisteluannoksina. Pullolistaakin löytyy ihan hyvin, isoissa tuontipulloissa hinnat paikoin kyllä pomppaa korkeiksi: 3 Fonteinen Armand & Gaston 28€, mutta hämmästyttävin on Oud Beerselin Green Walnut, 40€. Toisaalta Magic Rockin Un-human Cannonballia olisi, paljon BFM:ää kohtuullisin hinnoin, Struisea. Joitakin jenkkejäkin: Cigar Cityä, Hoppin Frogia, Almanacia, Westbrookia.

Palvelu lähinnä espanjaksi, eikä pullolista ollut ajan tasalla. In Peccatumit olisi kiinnostanut, mutta niitä ei löytynyt. Päädyin sitten lähinnä kommunikaatiovaikeuksien takia Bonvivantin NEIPAan, joka pullokamana oli vajaan parin kuukauden jälkeen jo pilalla.

Ei juuri muita asiakkaita pimenevässä Espanjan illassa ennen kahdeksaa. Pari eri tyyppiä kävi tuomassa baarineidille kirjoja jääden yhdelle. Tuodut kirjat dokumentoitiin tarkasti ottamalla kuvat kansista. Kahdeksalta muitakin asiakkaita alkaa saapua pikkuhiljaa, täällähän on tapana syödä ja aloitella todella myöhään: yökerhotkin aukeavat vasta puoliltaöin, jatkaen seitsemään aamulla, minkä huomaa hotellihuoneessa joka ilta.