Olutta olutta: KCBC, Nowadays ja Evil Twin, Bridge and Tunnel Brewery, Bushwick/Ridgewood, New York, 30.3.2019

KCBC-siirtymä Grimmiltä oli vain pari pysäkkiä, mutta istuin jonkun Interborolla aiemmin nähdyn britin pöytään ja juttua riitti niin että en ehtinyt sisältä kuvaa ottaa. Oluistakin jäi mieleen vähän liian mineraaliset ddh-ipat.

Erottiin eri teille Thomaksen kanssa, minä Evil Twinin suuntaan syvemmälle Brooklyn/Queensiin. Huvittavasti kaupunginosien raja on juuri tässä Evil Twinin Queensin panimon kulmassa; otin alla olevan kuvan Brooklynistä Queensin Evil Twinin tulevalle panimolle. Sisällä pullokaupassa hyvin hinnoiteltua tölkkisettiä olisi ollut tarjolla, mutta vitosen tölkki oli kallis jos on pakko ostaa neljä.

Nowadaysissä Evil Twinin hanoja sentään saa pieninä annoksina, ainakin siihen asti että panimoravintola avaa. Aika täyttä ulkona puiston puolella, yllättävän kesäisessä säässä. Ulos saa tosiaan kävellä oluiden kanssa, mutta sen hintana on kaikkien oluiden tarjoilu muovikuppeihin.

Täällä, jos jossain, tulee gentrifikaation vaikutukset silmille. Vieressä on meksikolaisten pitämiä autopajoja, rengasvarastoja ja pesuloita. Ensi viikolla nämä ovat ehkä kahviloita, mutta nyt vielä aivan täydessä toiminnassa paikallisten liikkeetkin. Aavistuksen oudolta tuntuu kävellä katuja lasten leikkiessä autoromuttamoilla. Ei mitenkään turvatonta, mutta olen outo tyyppi täällä, ja olen kuitenkin muutaman teollisuusalueen panimon käynyt.

Maanläheisemmän Bridge and Tunnel-panimon meininki korttelin päässä on rauhallisempi, pääasiassa paikallisia, tai ainakin vähemmän aasialaisturistien kansoittama. Oluet ei pelkkää DDH, mutta ainakin pils jää vähän parhaista ja ylipäätään hieman vanhahtava meininki, mikä ei ole huono juttu.