Olutta olutta: Magic Rock Tap, Huddersfield, 13.7.

Nyt kylän varsinainen kohde. Vähän keskustan pohjoispuolella, kävelymatkan päässä kyllä, mutta tulin silti repun kanssa etelälaidalta sopivasti kulkeneella bussilla. Lippu —£1.30 ja käteiselläkin sai jopa maksaa. Jonkinlainen teollisuusalue tämä, mutta teollisuusalueen käsite on vähän erilainen täällä.

Valtava piha-alue pienellä sateensuojaa tarjoavalla kopilla ja toivottavasti riittävällä määrällä pöytiä. Sisätilat samaan malliin väljät, puolensa siis pikkukaupunkipanimolla. Sopivasti avaamisaikaan paikalla ja ruuhkaa ei ole, mutta nopeasti ihmisiä alkaa paikalle valua. Eiköhän tänne mahdu, enemmän kuitenkin tarjoilusta olen huolissani, kahdella baarimikolla lienee kiire vilkkaampaan aikaan kun nytkin on koko ajan tekemistä.

Kymmenen kegihanaa ja neljä caskia, vain omia. Kolmannespinteista saa kasata itse kuuden lautasen muffinssipannuun. Hinnat ovat listatut, mutta lautaseen kaikesta tulee vielä 10% alennus. Ei kauhean kallista siis kun kolmannespint Ringmaster-riiliä on ilman alennustakin 95 penceä.

Tilan sivulla, kuvaajan takana on myös panimon tynnyrivarasto. Joitakin kymmeniä tynnyreitä, osassa ilmalukko, mutta sisällöt ei tulkittavissa.

Lähdin uskaliaasti kokeilemaan tarjonnan tummempaa päätä: Common Grounds, Kentucky Common Grounds ja Dark Arts. Jälleen saa todeta että kahviolut ei ole minun juttu, erityisesti Common Groundsin peruscaskiversio on kuin huoneenlämpöistä, kevyesti sokeroitua kahvia joisi. Bourbon-tynnyrit vaimentavat kahvisuutta tuoden vaniljaa ja hieman liimaa kokonaisuuteen. Tuskin kuitenkaan sama olut kun riili on 5,4% ja tynnyröity 7%. Tarjotinta keventämään otin Bellini ja Piña Mojito Vicet, jotka epäolutmaisuudellaan ja todella kevyellä happamuudella olivat yllättävän hyviä.

Hollantilainen De Molen on Englannissa esillä vahvasti, Grovessa oli muutama heidän olut ja Liverpoolissa useita. Pitkästä aikaa De Molenia on saanut myös Suomesta, liekö jotain muuttunut jakelukuvioissa? Otin vain osittain juodun maistelulautasen jälkeen kuvan De Molen -kollaboraation Magic + Tricksin. Todella kypsää, paksua, mangolassia. Vermont ipa mainittu tyyliksi, mutta ylikypsän, hedelmäisen ja pihkaisen tuplaipan tunnelmaa pikemminkin. Hyvää kyllä.