Olutta olutta: Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, Kööpenhamina, 11.5.

Eilisiltaisesta huolimatta festarin avauspäivän ensimmäiseen sessioon ehti hyvin. Kahdeksaksi Bang & Jenseniin aamupalalle, puoli yhdeksältä Kihoskista kahvi ja tyhjäksi juotujen jääkaappien vilkaisu, vähän yhdeksän jälkeen Öksnehallille jonoon. Jonotus alueelle aika turha, kaikki kasattiin kuitenkin karsinaan.

Minulla on liput vain kahteen sessioon, kummankin päivän ensimmäiseen, joten kiirettä pitää tutustua tuntemattomiin jenkkipanimoihin, pelkästään näillä on ennakkotutkinnan perusteella kaikkein kiinnostavimpia oluita nelisenkymmentä per sessio, joihin kultapossukerholaiset sai 20 minuutin varaslähdön.

Alussa nopealla sykkeellä DDH IPA-osastoa vauhdilla, pahimmat ruuhkat eivät vielä olleet tukkineet Monkishia yms. Pikkuisen alkoi kaikki veilit ja alchemistit maistua samalta. Ehkä siksi tyylin vaihdon jälkeen Kanen Mexican Brunch toimi niin hyvin, paras juomani chiliolut. Reilu parikymmentä toinen toistaan parempia oluita tuli testattua puolen desin annoksina.

Muutamalle hypepanimolle valtavat jonot heti aamusta: Bokkereyder, 3 Floydsin Dark Lord ja sen spesiaali versio, 3 Sons ja Omnipollo olivat niin tukossa että ei mitään järkeä. Muuten jonot olivat kohtuullisia, ja aivan jonottamatta sai mahtavia oluita heti aamusta. Likemmäs 20 must-have olutta join parissa tunnissa, ja loppusession pystyi ottamaan rauhallisemmin.

Kaikenkaikkiaan oikein hyvä festari, väkimäärästä huolimatta ei tungos ahdistanut, ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Parin uusiseelantilaisen jampan kanssa tuli juteltua oluista, helppo tulla juttuun kenen kanssa vain. Kaikilla toki kiire juoda olutta, joten tilanne ei ikinä lähde liian sosiaaliseksi. Muutamat yhteisölliset huudahdukset session lopussa ja lasien särkyessä olivat hupaisen hyväntahtoisia.

mainos