Olutta olutta: Nowy Kraftowy, Krakova, 17.7.

Krakovan Plac Nowy on tunnettu zapiekanki-leivistään, mutta muunlaistakin ruokakojua pyöreässä torikioskissa ja sen ympärillä. Jälleen järkevästi nimetty, ’uusi craft’-olutpaikka on torilta katsoen vain pieni ovi kulmassa, jossa nyt lukee vain ’WY KRAFTOWY’.

Sisustus linjassa nimen kanssa, vaaleahkon ruskeaa puuta, pelkistettyä, mustaa ja sinivihreää. Neonvalo takaseinällä, rosoista tiiltä. Vähän Brewdog-vaikutteita aistittavissa, mutta ei se väärin ole, kuitenkin maulla tehty. Ruuaksi tarjolla pizzaa, 3,5-5€/kpl.

Juuri kun sain toisen olueni, puolalinjasta poiketen, Haandbryggerietin Earthkveikin tilattua, paikalle syöksähtää kuvan neonvalon alle 15 hengen matkailijaporukka. Jenkit vetää showta ja niiden jutut kuulee tottakai koko baari. Toisella puolella, metrin päässä minusta luultavasti baarin työntekijänaiset selaavat RB-arvioita Earthkveikistä läppäriltä, ja keskustelevat siitä jotain, mutta siitä en kuule mitään.

No, yli parinkymmenen hanan valikoimassa olisi hyvin läpikäytävää, puolalaisia ehkä 80%. Apaipaa, mutta myös muutama muu tyyli edustettuna. Haandin lisäksi tuontina Dieu du Cielin Péché Mortel ja pari De Molenia. Ehkä pitää kuitenkin jättää tilaa myös parille muulle, taidan käydä ratikalla myös keskustan toisella laidalla.