Olutta olutta: Old Fountain, Lontoo, 1.4.2018

Olin jo lähdössä bussille, mutta ohi mennessä oli pakko kurkistaa Old Fountainiin. Olen aiemminkin käynyt paikassa, eihän tästä perinteisestä pubimeiningistä normaalia paremmalla olutvalikoimalla voi olla pitämättä. Useita perheitä syömässä sunnuntain roastejaan, kuten asiaan kuuluu. Hämärä kaksiosainen pubihuone, jonka tiski jatkuu molemmille puolille.

Oluet ei kovin kätevästi esillä, osa vain etuhuoneessa, osa takana. Vajaa kymmenen caskia ja toistakymmentä kegiä. Huomasin liian myöhään että oluista olisi saanut maistelulautasia, kolme caskia 4.50—£, kolme kegiolutta 6.50—£ tai 7.50—£ vahvuudesta riippuen. Pitihän se sitten myös ottaa beef roastiin, vaikka ajattelin syöväni vasta King’s Crossin suunnalla. Oikein maukasta, hyvä näin.

En ole aiemmin huomannut että täällä on kattoterassikin. Kesäisemmissä keleissähän se on varmasti aivan täynnä, nyt viileässä kelissä ei oikein tarkene juoda olutta, ja kohta alkaa vielä sataakin. Tämä vaikuttaa kyllä hiljattain rakennetulta tai ainakin uusitulta.