Olutta olutta: Omnipollot Roosterissa, Oulu, 9.10.2017

Vakuuttava valikoima Omnipollon parhaita Roosterin pullokaapeissa: Noa Bourbon Barrel ja paljolti Buxton-yhteistöitä jätskisarjassa: Popsicle Ice Cream Pils, Raspberry Meringue Ice Cream Pie, Blueberry Slab Cake sekä Maple Truffle Ice Cream Waffle. Hanassa perusversio Noasta. Jälkiruokaoluita oikeastaan kaikki, joten muutamalla eri kerralla maistettuna ja osittain jaettuinakin näissä oli hieman maistelemista.

roos-01

Puolentoista desin annos on juuri sopiva lähes kaikista, mutta juotavimpia selvästi Popsicle ja Raspberry Meringue, joissa molemmissa selvästi hedelmäistä tai marjaista vetoa, vaniljakastikkeen pehmittäessä taustalla. Raspberryn tuoksu on punaista Jeejee-karkkia ja makeaa vadelmaa, Popsiclen ollessa hieman hapanta hedelmää passionhedelmätyyliin.

roos-02

Tummemmissa sitten mennään vielä enemmän laktoosisen ja vaniljakastikkeen pehmeydellä. Blueberry Slab Cakessa on enemmän kakun tai sen toffeekuorrutteen makua kuin varsinaista mustikkaa, tuntuu jopa raskaalta. Molemmissa Noa-versioissa on todella huumava makean pekaanipähkinän tuoksu, makeuden jatkuessa pitkälle makuun. Bourbon-versiossa viski ei juuri maistu tai tuoksu, se tuo pikemminkin yhä pyörempää makeutta.

roos-03

Haastavin näistä selvästi Maple Truffle Waffle. Tuoksu on aluksi pähkinäinen ja vaalean siirappinen, mutta hyvin pian mukaan tulee savuisia ja jopa kuivan keksisiä fiiliksiä. Pitkään makuun mahtuu myös kahvista paahteisuutta. Noa vie tuoksulla, mutta tämän maussa on enemmän ulottuvuuksia.

roos-04

mainos