Olutta olutta: Weźże Krafta, Krakova, 17.7.

Toisella puolella vanhaa kaupunkia, nykyisin ehkä siis sen ’oikean’ kaupungin puolella, entisen tupakkatehtaan alueella on nuorekas keskittymä cocktailbaareja, vegaaniravintoloita ja ainakin tämä craft-olutpaikka, tuttu kuvio muista suurista kaupungeista. Aika hiljaista kiertäessäni alueen, kunnes saavun tämän paikan kohdalle. Ympyrän, tai ehkä spiraalin muotoon asemoitujen rakennusten keskellä sijaitseva baari oli jo ulos epäilyttävän äänekäs, mutta sisällähän on täysi häslinki. Aivan täyttä, tänne kaikki ovat vissiin sadepäiväksi pakkautuneet.

Olutlista näyttää epäilyttävästi samanlaiselta kuin edellisessä paikassa, en yllättyisi jos omistajana olisi sama taho. Ympäröivistä ravintoloista saa tuoda ruokaa tänne, ja moni lopetteleekin pizzalaatikoitaan. Kenties tämä on enemmän afterwork-ruuhkaa, koska pikkuhiljaa porukka myös tekee lähtöä.

Oli miten oli, teollisuushallin melu ei varsinaisesti kannusta arpomaan tiskillä. Valinnat kuitenkin osuu hyvin: Podgórzin Galaktyka Piwnix on kuivan humalainen black ipa, välttäen kuitenkin pahimman pistävyyden. Browar Artezanin Mera Ipa osuu sitten länsirannikkomaaliin lähes niin hyvin kuin Euroopassa voi. Kliiniä, humala-aromit esillä, vähän mäntyä ja tulitikkua, kypsää hedelmää ja toffeetaki. Loppuun pikkaisen ruohoisen dankkia vetoa ja katkeroa. Ei jenkkimetsää, mutta kuitenkin, ehkä vähän tuo kukka lopussa häiritsee.

Annoskoot kiittää täällä ja edellisessä paikassa maistelijaa, pienin on käytännössä itse kasattava maistelulautanen 100ml koollaan, ja sen kun saa lähes eurolla, paikan 25 oluen valikoima hoituisi helposti. Ei tässä, vähän helpottaneessa, mutta edelleen jatkuvassa ruuhkassa kuitenkaan.