Olutta verkkokaupasta mutta ei aivan kaikille

Mobiilipalvelut valtaavat alaa myös juomatoimittajien parissa helpottaen tilaamista ravintoloihin ja kauppoihin. Brew Seeker Oy on yksityinen alkoholialan maahantuoja joka keskittyy oluisiin ja siidereihin, joita yritys tuo ympäri maailmaa. Syksyllä 2019 yritys julkaisi oman mobiiliverkkokaupan.

Huomattavaa on, että myös yksityiset oluen ystävät pääsevät tutustumaan tuotteisiin verkkokaupan kautta, mutta ilman tilausmahdollisuutta. Tämän kieltää tietysti suomalainen alkoholilainsäädäntö, joka kuitenkin sallii suomalaisten tuotteiden tilaamisen ulkomaille mutta ei kotimaahan. Samoin suomalaiset kuluttajat voivat tilata alkoholijuomia myös ulkomailta. Jos kuulostaa sekavalta ja absurdilta niin sitä se on sanan varsinaisessa merkityksessä.

Brew Seeker Oy:n toimitusjohtaja Janne Lehtinen kävi Olutpostin toimituksessa esittelemässä kuinka kauppa toimii. Katso video.

verkkokauppakuvia

 

 

 

 

 

 

 

Servaali Oy lanseerasi oman mobiiliverkkokaupan syksyllä 2018 Serviisin HoReCa – kanavalle. Yrityksen verkkosivuilla Servaalin Business Unit Lead Erkka Schönberg kertoo ”Kaupankäynnin digitalisointi ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet ovat osa suurempaa digitalisoinnin hanketta konsernissamme. Uudet kaupankäynnin muodot rantautuvat myös HoReCa-bisnekseen”. Kummankin toimijan tahtotilana on helpottaa asiakkaiden päivittäistä työtä tilausprosessin osalta.

Taulukko
Vastaava Serviisi palvelu lanseerattiin vuonna 2018 syksyllä