Olutseurat palkitsevat Pirkanmaan olutvaikuttajan O2O- tapahtumassa

Pirkanmaan Olutvaikuttaja julkaistaan lauantaina 12.5. klo 17.00

Tamperelaiset olutseurat kokoontuivat maanantaina valitsemaan ehdokkaansa Pirkanmaan Olutvaikuttajaksi. Lopullinen valinta suoritetaan Pirkanmaan olutkulttuuria esittelevässä O2O-tapahtumassa Tampereen Pakkahuoneella ”Onko Tampere olutkaupunki?” paneelin yhteydessä. Vuoden Olutvaikuttaja kunniamaininta myönnetään ansiokkaasti olutkulttuurin puolesta toimineelle henkilölle, taholle tai teolle. Tilaisuudessa jaetaan myös kunniamainintoja. Valinnan suorittavat yhteistyössä Pirkanmaan olutseurat, Suomen Olutseura ry ja Olutliitto.

Pirkanmaan panimot tarjoavat kaikille ennen klo 14.30 paikalle saapuneille ilmaisen sisäänpääsyn koko päiväksi ja illaksi kiitoksena kaikille maakunnan heitä tukeneille tahoille eli käytännössä kaikille Pirkanmaalaisille ja heidän ystävilleen.Hakemalla leiman käteen pääsee liikkumaan vapaasti niin päivällä kuin illalla!

Valinnan tehneiden olutseurojen edustajat Salhojankadun Pubin edessä: Lari Junkkari, Olutseura Luther; Markku Konttinen, Olutseura Hämeen Tummat ja Vaaleat; Seppo Parviainen, Salhojankadun Olutseura; Timo A. Tanhuanpää, Viholan Vaahtopäät

O2O-tapahtuman paneelit ja panelistit julki

Tampereen Pakkahuoneella viikonloppuna järjestettävässä kulttuuritapahtuma O2O:ssa keskustellaan pirkanmaalaisen olutkulttuurin historiasta ja nykytilasta. Keskustelemassa alan vaikuttajia niin panimo- kuin ravintolapuoleltakin. Mukana keskustelussa myös paikallisia olutaktivisteja. Keskustelua herätellään mm. panimomatkailusta, uuden olutkulttuurin toimintatavoista vanhaan verrattuna ja siitä kuinka pienpanimobuumia osataan hyödyntää Pirkanmaalla.

Olut kulttuurissa ja kulttuuri oluessa

Perjantai 11.5 klo 17.00

Unescon yleissopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta astui voimaan Suomessa vuonna 2013. Suomalainen olutkulttuuri on valittu mukaan Elävän perinteen luetteloon. Mitä on suomalainen olutkulttuuri ja minne se on menossa? Olut musiikissa, elokuvassa ja muissa kulttuureissa. Mitä tapahtuu Pirkanmaalla aiheen parissa? Lyhyen alustuksen jälkeen panelistit ottavat ohjat. Alustuksen ja paneelin vetää Tampereen alueen olutaktivisti— Lari Junkkari— olutseura Lutherista. Keskustelijat: Timo.A.Tanhuanpää, muusikko ja olutmies, Perttu Pesä,— Visit Tampereen operatiivinen johtaja ja Tampereen tapahtumien suurvisiiri, Paulina Ahokas,— toimitusjohtaja Tampere -talo.

Onko Tampere olutkaupunki?

Lauantai 12.5 klo 17.00

Tampereen historia oluen panemisessa yltää vuosisatojen päähän. Nyt on menossa uusi aikakausi jossa alalle syntyy uusia toimijoita ja toimitapoja. Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät? Tulevatko panimomatkat piristämään alueen matkailua? Kuinka Tampereen eri instanssit ovat hyödyntäneet menossa olevaa pienpanimobuumia? Paneelin vetää Olutpostin kustantaja— Cyde Hyttinen. Keskustelijat: Sami Lappalainen, ravintoloitsija & panimopällikkö / Gastropub / Nordic Brewing, Lari Junkkari, olutaktivisti Olutseura Luther, Marika- Tähtinen Hakala Ravintoloitsija / Ravintola Plevna

Iltatapahtuman ohjelma perjantaina ja lauantaina klo 21.00 – 02.00

Illan konserteissa esitetään ainutlaatuinen tilausteos. Illan yhtyeenä Bad Ass Brass Band solisteinaan Pauli Hanhiniemi, Mara (Mara Balls), ASA ja Marjo Leinonen. Esityksen voit nähdä ainoastaan O2O-tapahtumassa.