Olvin uutuudet keväälle 2021

Olvin lanseeraukset tuovat Suomen kauppoihin uuden alkoholittoman juomakonseptin sekä kaksi uutta erikoisolutta.

TERVEELLISEMPI VAIHTOEHTO SOKERIVIRVOITUSJUOMILLE

A. Le Coq Fassbrause 0,0 % edustaa yli 100 vuotta Saksan ja Itävallan markkinoilla ollutta alkuperin oluenkorvaajaksi kehitettyä perinnejuomatyyliä, joka on edelleen Keski-Euroopassa hyvin suosittu. Fassbrause tulee saksankielisestä tynnyriä tarkoittavasta sanasta Fass ja sanasta Brause, joka tarkoittaa virvoitusjuomaa, sillä juomaa aikanaan säilytettiin tynnyreissä. Fassbrause oli mallasuutteella värjätty omena- tai hedelmäpohjainen maustettu virvoitusjuoma, josta tuli niin suosittu, että siitä on ajan saatossa kehitetty hyvin monenlaisia eri versiota. A. Le Coq Fassbrause Lemon on uusi, herkullinen, aikuiseen makuun kehitetty alkoholiton juoma niille, jotka eivät halua juoda olutta eivätkä perinteisiä sokerillisia virvoitusjuomia. Se sisältää 50 % käymisteitse valmistettua alkoholitonta olutta ja vain vähän sokeria. Se on siis terveellisempi vaihtoehto sokerivirvoitusjuomille ja virkistävä janojuoma. Uutuus on saatavilla 0,33L tölkissä.

tölkkejä

UUSI ALKOHOLITON ERIKOISOLUT

Alkoholittomien oluiden kysyntä kasvaa, sillä niiden käyttäjiä tulee lisää vuosi vuodelta ja lisäksi niitä myös ostetaan aiempaa useammin.** A. Le Coq on alkoholittomissa oluissa Suomessa markkinajohtaja. Vastatakseen alkoholittomien oluiden käyttäjien tarpeisiin A. Le Coq haluaa tarjota enemmän valinnanvaraa ja laajentaa alkoholittomien oluiden valikoimaa myös erikoisoluisiin. Niinpä tämän merkin alle tuleekin nyt A. Le Coq IPA 0,3 %.  India Pale Alet ovat erikoisoluiden suosituimpia ja pidetyimpiä oluttyylejä sekä isoimpia ja kehittyvimpiä tuotesegmenttejä.

A. Le Coq IPA on vaalea keskikatkeroinen alkoholiton India Pale Ale -olut, joka on humaloitu Chinook-, Amarillo-, Cascade- ja Citra-aromihumalilla. Se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia IPA-oluen mausta, mutta haluavat välttää alkoholia. Nauti uutuusolutta sellaisenaan tai suolaisten snacksien, mm. perunalastujen kanssa. Se sopii myös ruokajuomaksi grilliruoalle sekä erilaisten tulisten tai mausteisten aasialaisten tai texmex-maustettujen ruokien kanssa.  Tarjoilulämpötila: +7-10 C. Uutuus on saatavilla 0,33L tölkissä ja se valmistetaan Olvin tytäryhtiössä A. Le Coqilla Virossa.

UUDEN SUKUPOLVEN LAGEROLUT

Daring Daughter -oluet ovat suodattamattomia kuivahumaloituja erikoislagereita, joissa on paljon makua, mutta IPA-oluita vähemmän katkeruutta. Sarjaa inspiroi Olvin nykyinen, 2. polven panimomestari Silja Hylkinen, joka oluita kehittäessään käyttää rohkeasti erilaisia hiivoja uusien makunautintojen tuottamiseen. Nyt uutuutena sarjaan tulee pastöroimaton, suodattamaton, täysmaltainen Daring Daughter West Coast lager 5,5 % on pirteä ja sitruksinen lager, jonka mallasrungossa on käytetty vehnää ja kuivahumaloinnissa Astra-, Calypso- ja Loral -aromihumalia. Uutuus sopii nautittavaksi friteerattujen ruokien, mausteisten aasialaisten ruokien, kalaruokien ja kesäisten grilliruokien kanssa. Tarjoilulämpötila:+6-10 °C.

Lähde ja kuva: Olvi

aikakausilehti