Pääkirjoitus

Olut on kaikkialla!

Nykyään katson mihin vaan, näen olutta. Olut on läsnä arjessamme, niin alkoholittomana palautusjuomana, ruokajuomana, urheilukatsomoissa, musiikkifestareilla kuin seurustelu- kuin bileravintoloissa. Olut on siis kaikkialla.

Suomalaiset juovat alkoholijuomista eniten olutta ja kaikista ostetuista juomatuoteryhmistäkin olut on kolmantena, vain maitoa ja kahvia juodaan enemmän kuin olutta. Olemme olutmaa ja olut on niin osa perimäämme kuin nykyisyyttämme. Kuitenkin olut on ollut kauan hieman lapsipuolen asemassa kulttuurissamme kaikesta yhteisestä historiasta ja kulutusmäärästä huolimatta.

Nyt onneksi olut elää kukoistustaan, niin olutharrastajien, olutseurojen mutta myös ihan jokaisen juomista ja mauista kiinnostuneen suomalaisen mielessä. Me Olutpostissa haluammekin olla osa suomalaista oluttodellisuutta ja olutkulttuuria, olla läsnä hyvin erilaisissa oluthetkissä ja olutympäristöissä kaikkien oluesta kiinnostuneiden kanssa.

Olutpostissa tulet tästä eteenpäin näkemään oluen kaikki puolet; niin harrastajan näkökulman kuin oluesta kiinnostuneen herkuttelijan osalta. Raportoimme olutmatkailusta, kerromme mielenkiintoisia yksityiskohtia oluen maailmasta, esittelemme ihmisiä oluen takaa ja kerromme myös muiden alojen kiinnostavien toimijoiden olutintohimoista.

Mielestämme ruoka tekee oluesta vielä parempaa, joten tulevaisuudessa saat lukea niin oluen ja ruuan yhdistelyvinkkejä kuin helppoa kotona tehtävää reseptiikkaa, joka taatusti sopii oluen kanssa. Emmekä unohda myöskään siideriä, vaan niin sillä kuin kotioluella kuin perinteisellä sahdilla on Olutpostissa oma sijansa.

Tervetuloa mukaan olutkulttuurimatkallemme. Toivomme Sinut viihtyvän lehtemme parissa ja saavan siitä paljon iloa!

XX, Aniko

Olutposti lehden päätoimittaja


Scroll Up