Juoma-alan päälliköt tarinoivat

Olutpostin vieraana studiolla on käynyt jututettavana porukkaa pilvin pimein juoma-alan eri toimikuvilta. Joukossa myös juomayhtiöiden päälliköitä joiden kanssa käydyistä keskusteluista käy ilmi millaisia he ovat henkilöinä sekä paljon uusia asioita jotka eivät ole tuttuja juttuja monelle meistä. Ääneen pääsevät myös  alan liittojen vetäjät.

Sinebrychoffin managing director Anders Frydenlund on leppoisan oloinen norjalaismies joka muutti perheensä Suomeen työn perässä ja pyörittää nyt Pohjoismaiden vanhinta panimoa. Katso videolta millaista on ollut norjalaisena Suomessa ja miten suomalainen olutmaailma eroaa norjalaisesta!

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimari Lauri Sipponen on tennistä harrastava leppoisa mies joka tuntee juomapisnekset sekä vähittäiskaupan lainalaisuudet ja suhtautuu positiolla tulevaisuuteen, vaikka toimiala on tällä hetkellä hieman vaikeassa tilassa? Varsinkin huima verojen osuus oluessa ja kohonneet kustannukset kautta linjan ovat myrkkyä koko juoma-alalle, mutta Sipponen ei mene shokkiin vaan kertoo kuinka mennään vahvasti eteenpäin. Samalla kuullaan täysin uusia asioita jotka tulivat täysin uutena Olutpostinkin tietoisuuteen.

Hartwallin toimitusjohtaja ja Panimoliiton puheenjohtaja Kalle Järvinen kävi Olutpostin studiolla puhumassa työstään Hartwallilla. Samalla puhuimme siitä, miten viinien tulo ruokakauppoihin vaikuttaisi panimoalaan ja mitä muutoksia se vaatisi esimerkiksi verotukseen.

Olvin toimitusjohtaja Patrik Lundell kertoo Olvin kuulumiset ja samalla omansa. Patrik Lundell otti Olvin toimitusjohtajan pestin hoitaakseen vuoden alussa ja aikoo jatkaa lähes legendaarisen Lasse Ahon viitoittamaa tietä tulevaisuuteen. Katso videolta millainen mies Olvia luotsaa eteen päin!

Madhopper panimon toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh kävi Olutpostin juttusilla kertomassa miten menee. Haastattelussa selviää myös Dollarin erikoisen lempinimen salaisuus.

Olutposti vieraili aikoinaan Hailuodon Panimolla Pohjois-Pohjanmaalla.  Hailuodon Panimon toimitusjohtaja Kimmo Kaukonen tuli vastavierailulle Olutpostin studiolle.
Katso videolta, mitä Hailuodolle kuuluu. Mikä on Mallassauna? Mitä kuuluu panimolle ja muuta yleistä sieltä ja täältä.

Panimo- ja Virvoitusjuomateollisuusliitto, tuttavallisemmin Panimoliitto, on suomalaisen panimoalan isompien tekijöiden yhdistys, joka ajaa mm. reilumpaa sääntelyä ja verotusta jäsenilleen, ja samalla kaikille muillekin kotimaisille panimoille.
Panimoliiton toimitusjohtaja Tuula Loikkanen kävi Olutpostin studiolla kertomassa vähän tarkemmin mistä on kyse.

Mallaskosken Panimon panimomestari Jyri Ojaluoma on myös Pienpanimoliiton puheenjohtaja. Pienpanimoliiton tavoitteena on kehittää suomalaista pienpanimo-osaamista, ja parantaa kotimaisten pienpanimoiden toimintaedellytyksiä Suomessa..

Olutliitto on suomalaisten olutkuluttajien yhdistysten kattojärjestö, joka haluaa, että suomalaisella olutkuluttajalla olisi mahdollisimman hyvä olla. Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen kävi studiollamme kertomassa tarkemmin, mistä Olutliitossa on kyse.
Anikó on meille tietenkin tuttu myös Olutposti-lehden päätoimittajana, mutta olut- ja juomakulttuurin tehonainen ehtii moneen muuhunkin. Katso videolta, mitä asioita Olutliitto ajaa!

Haastattelut: Harri Soinila ja cyde
Video: Harri Soinila