Panimo Honkavuoren tuotantolaitteisto ja tuotemerkit siirtyvät Unison Brewingin omistukseen.

Joensuulainen Unison Brewing Company saa haltuunsa Panimo Honkavuoren tuotantolaitteisto ja tuotemerkit.

Panimo Honkavuoren tuotanto jatkuu uusien yrittäjien voimin ja panimolla aletaan valmistaa myös Unison Brewing Companyn juomia isommassa mittakaavassa. Unison Brewing on joensuulainen pienpanimo, joka perustettiin kesällä 2021. Kesästä lähtien yrityksille personoituihin tilausoluisiin panostanut pienpanimo laajentaa nyt vähittäiskauppaan ja ravintoloihin omilla tuotteillaan. Uusi yritys perustetaan uudella omistajapohjalla ja oluita keitetään jatkossa Helinintiellä, Panimo Honkavuorelta ostetulla tuotantolaitteistolla. Yrityskaupat tehtiin tänään perjantaina 18.2.2022.

panimon väkeä
Tomi Sutinen, Miska Kämäräinen, Joni Sormunen, Tomi Piipponen, Ville Vuorio ja Jani Honkanen

Yrityskauppaan kuuluvat myös Panimo Honkavuoren tuotemerkit ja rakastetuimmat Honkavuoren juomat pidetään valikoimassa edelleen omana tuotemerkkinään. Omistus siirtyy Jani Honkaselta ja Ville Vuoriolta Unison Brewing Companyn omistajille sekä puuhamiehille, Tomi Piipposelle, Aapo Gröhnille sekä Unison Coffee Oy:stä tutuille Tomi Sutiselle ja Miska Kämäräiselle.

”Ala on minulle vielä uusi ja kiinnostava siinä mielessä, että omalla hyvällä tuotteella voi päästä pitkällekin. Innolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Paljon on tulossa uutta. Nyt mennäänkin intohimo ja kiinnostus edellä.” sanoo panimon toimitusjohtaja Piipponen.

Resepteistä ja tuotekehityksestä tulee vastaamaan olutalan ammattilaisena monessakin roolissa, muun muassa kirjoittajana Olutpostissa toiminut Joni Sormunen.

”En ole panimomestari vielä ja siksi minua voi kutsua täällä olutmestariksi. Ajatuksena olisi hankkia panimomestarin koulutus työn ohessa. Meillä on jo hyviä reseptejä, mutta niitäkin tärkeämpää panimotyössä on hygienia ja laadunvalvonta, mihin aionkin ensisijaisesti perehtyä”, sanoo Sormunen.

Vakavanaamaisina panimotohtoreina ja Honkavuoren kasvoina tunnetut Honkanen ja Vuorio perustivat panimon yhteistuumin vuonna 2015. Ensimmäisen toimintavuoden jälkeen Honkanen otti vastuulleen myynnin ja Vuorio tuotannon. Tuotteet suunniteltiin yhdessä. Honkavuoren oluet ovat saaneet merkittäviä palkintoja yli 40 kappaletta, niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Honkavuoren juomista tuli paikallisesti suosittuja ja niitä löytääkin kaupoista ja ravintoloista ympäri Suomea.

”Palkintoja on tullut Hangosta Hong Kongiin. Siitä lähtien kun kisoihin on osallistuttu, on sijoituksiakin tullut. Akateeminen ura kuitenkin voitti panimon lattioiden jynssäämisen”, Honkanen toteaa vakavana.

Honkanen luopui panimotyöstä jo 2019 joulukuussa siirtyessään takaisin aiemmalle uralleen Euroopan kemikaalivirastoon Helsinkiin. Vuorio jatkoi sen jälkeen Honkasen työtä panimolla toimitusjohtajana, kannatellen nyt hartioillaan tuotannon lisäksi myös myynti- ja toimistopuolta. Alkuvuodesta 2021 Vuoriokin päätti siirtyä akateemisen osaamisalansa töihin ja työskentelee nyt koppakuoriaisten parissa luonnonsuojelutyössä.

”Pää olisi vielä kestänyt mutta polvet eivät. Oli tullut aika siirtyä eteenpäin, joten päätimme Janin kanssa myydä. Pohdimme erilaisia ratkaisuja panimon tulevaisuudelle ja tämä tuntui parhaalta. Ostajakin löytyi yllättävän nopeasti ja läheltä.”, sanoo Vuorio.

Unison Brewing Company tähtää toiminnan kasvuun. Honkavuorelta tuttuun henkilökuntaan törmää Unison Brewing Companyn, tuttavallisemmin UBC:n tehtävissä vastaisuudessakin. Yritys työllistää tällä hetkellä 7 henkilöä.

Lähde ja kuva: Panimo Honkavuori / Unison Brewing Company

Lue myös:

Idän kahvimiehet alkoivat panomiehiksi ja oma vodkakin on mielessä – Olutposti

Myös Panimo Honkavuori julkaisi lautapelin – Olutposti

Panimo Honkavuori kahmi mitaleita Asia Beer Challenge 2020 -kisassa – Olutposti

Panimo Honkavuori. Virtuaaliset panimokierrokset osa 3. – Olutposti